Probowales odlaczyc modem od kompa i ponownie go wpiac aby zobaczyl na nowo?
Resetowales modem? Tzn wyjmij zasilacz z gniazdka na min 10sek i wloz ponownie.
Oczywiście, że to robiłem. Robiłem także całkowity reset modemy przyciskiem z tyłu. Dzwoniłem także do multimedi, przyjechali, zwiększyli sygnał, resetowali zdalnie modem i wszystko niby jest OK na dwóch laptopach z XP i z VISTĄ... a na stacjonarnym lipa jak się bezpośrednio podłączy go do modemu, czyli tak jak zawsze był podłączony i nie miał żadnych problemów. Usuwałem sieciówkę, dodawałem ją na nowo.... przerobiłem już wszystko co przyszło mi do głowy i NIC. W7 teraz nadal nie chce łączyć się z internekiem przy bezpośrednim podłączeniu do modemu.
Dzisiaj będę miał jeszcze laptopa z W7 to się podłącze i sprawdzę.... to dam znać co i jak.
Wczoraj jeszcze nawet sprawdzałem u mojej mamy kompa czy z nim wszystko OK bo też ma W7 i internet z multimedi.... i u niej śmiga... przyniosłem nawet jej modem do siebie i podłączyłem i mój W7 dalej się nie chciał łączyć tak samo jak na moim modemie.... teraz mam nadal podłączony sprzęt przez router... dzięki niemu na chwilę obecną mogę się łączyć z netem... a bez niego LIPA windows wywala, że SIEĆ JEST NIEZINDYFIKOWANA i ograniczona jest z nią łączność czytaj bez dostępu do internetu, i za cholerę nie można tego zmienić... a w pasku gdzie pokazuje łączność z siecią jest ten trójkącik z żółtym wykrzyknikiem.