TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

problem z zainstalowaniem drukarki hp seria 7000

problem z zainstalowaniem drukarki hp seria 7000
« dnia: 07 Maj 2009, 20:21:33 »
witam zaisntalowałęm win 7 rc1 , wszystko ok jedynie nie moge zainstalować drukarki hp photosmart seria 7000.
jedna instalacja , po zbadaniu systemu mówi ze nie mam uprawnień administratora ( mimo ze jestem zalogowany jak admin ) , to wewnętrzny test instalacji hp i wywala mnie dalej
o dziwo czytnik który ma drukarka działa.
drukarka podłączona przez USB

druga instalka zaraz po rozpoczęciu kopiowania wywala błąd że nie ma pliku w katalogu windows ( choć sprawdzam i jest) wiec ze na xp jak kiedyś tak miałem mogłem wskazać ścieżkę i tak przejść instalacje jeśli czegoś mu brakowało jednak tu po prostu wychodzi i czyści system z tego co zainstalował . Proszę o pomoc. drukarka jest niezbędna.

Offline michau

• 3974
Odp: problem z zainstalowaniem drukarki hp seria 7000
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Maj 2009, 20:24:14 »
Sterowniki od Visty proponuję instalować ;)

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Maj 2009, 22:02:22 »
nie ma do visty a tak to wygląda

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Maj 2009, 22:04:44 »
1. Pobierz sterowniki pod XP.
2. Wypakuj je na dysk.
3. Wejdź do menadżera urządzeń i znajdź drukarkę.
4. Kliknij ppm na te urządzenie i wybierz aktualizację sterowników.
5. Wybierz opcję wyboru sterowników z dysku lokalnego.
6. Wskaż katalog w którym ma szukać sterowników.
7. Powinno znaleźć sterowniki w katalogu do którego wypakowałeś sterowniki pobrane ze strony producenta.

Gdyby to nie pomogło to proponuję uruchomić instalację sterników z pliku setup.exe jako Administrator i z wcześniejszym ustawieniem kompatybilności do XP.

« Odpowiedź #4 dnia: 08 Maj 2009, 08:41:14 »
witam, powiem szczerze nie jestem amatorem :D
robiłem to na wszystkie sposoby , jestem zalogowany jak admin
plik setup miałem ustawiony na różne zgodności xp, vista , dodatkowo zaznaczone uprawnienia i nic.
jak zaznaczę zgodność z 98 to błąd ograniczeń nie występuje za to jest błąd usb.

na forach zagranicznych czytałem wiele wypowiedz o problemach z drukarką i o dziwo photosmarty mieli zainstalowane na standardowych , jak wskazuje ręcznie scieżkę znajduje sterowniki prosi o wybranie zaczyna instalować i wywala błąd że czegoś nie ma a stery mam 3 różne

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Maj 2009, 09:10:38 »
Skoro próbowałeś już wielu kombinacji to możesz sobie sam odpowiedzieć na pytanie: czy się uda zainstalować?

Może HP wyda jakieś nowsze sterowniki i wtedy.

« Odpowiedź #6 dnia: 09 Maj 2009, 11:26:30 »
a jak może być przyczyna czytałem zeby spróbować pobrać sterownik z microsoft udate ale jak to próbuje zrobić to ciągle przerywa "system windows nie może pobrać listy rozszerzeń spróbuj później. " i tak od dwóch dni

« Odpowiedź #7 dnia: 14 Maj 2009, 19:25:16 »
walczyłem kolejne 2 dni w końcu stwierdziłem ze może dodam ją ręcznie jako inną drukarkę i wybrałem pierwsza z listy hp c7100 i działa !!!