TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z polskimi znakami !!!

Problem z polskimi znakami !!!
« dnia: 09 Maj 2009, 16:04:59 »
Witam
Zainstalowałem sobie Windows 7 + spolszczenie by Scooby i mam problem z polskimi znakami. Podczas instalacji systemu przez przypadek wybrałem język jako polski (214), lecz teraz mam już polski (programisty). Problem objawia się tym, że mogę pisać polskie znaki, ale przykładowo napisy do filmów, które na xp funkcjonowały bez problemu teraz mam w nich dziwne znaczki zamiast polskich znaków. Problem również objawia się podczas instalowania niektórych programów (np. NapiProjekt). W systemie jednakże nie zauważyłem tego typu błędów. W panelu sterowania w zakładce "Region i język" mam wszędzie ustawiony jako język polski.

Miał ktoś z was podobny problem lub wie jaka może być przyczyna ??

Z góry dziękuję :)

Odp: Problem z polskimi znakami !!!
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Maj 2009, 17:42:28 »
Obawiam się że pozostaje reinstalka systemu. Miałem ten sam problem. Przypomnij sobie dokładnie czy przy ekranie wyboru języka i klawiatury (tam gdzie masz magiczny przycisk "Install Now") na pewno wybrałeś ustawienia regionalne polskie i polski układ klawiatury. Inaczej - krzaczki. Mnie pomógł tylko reinstal. ;/

« Odpowiedź #2 dnia: 10 Maj 2009, 19:51:03 »
mam ten sam problem narazie doszłem że jest niewłaściwa strona kodowa. W tej chwili jest 437 (czyli US) a powinna byc 852 tylko nie wiem gdzie to zmienić.

Offline Luke

• 423
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Maj 2009, 15:04:57 »
A spróbuj zrobić coś takiego: Przejdź do zakładki Administracyjne w oknie Region i język. Następnie kliknij Zmień ustawienia regionalne systemu... i z listy wybierz Angielski(Stany Zjednoczone). Po czym kliknij OK i restart. Po ponownym uruchomieniu komputera znów wejdź do tego okna i tym razem wybierz z listy Polski(Polska) i znów restart...

« Odpowiedź #4 dnia: 13 Maj 2009, 13:52:08 »
niestety nie przyniosło to żadnych efektów. Nie chce mi sie robić kolejnego formata wiec czekam na jakąś porade.

mam ten sam problem
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Czerwiec 2009, 20:10:48 »
mam ten sam problem

poprzednia porada pomogła o tyle, że w GG pojawiły się polskie znaki.  :P

ale napisy do filmów czy notatnik: wszędzie krzaczki.  :'(

Co zrobić bez formatowania?  ???

« Odpowiedź #6 dnia: 22 Czerwiec 2009, 20:25:59 »