TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z instalacją Windowsa 7 RC

Problem z instalacją Windowsa 7 RC
« dnia: 09 Maj 2009, 21:08:29 »
Witam!
Wczoraj odinstalowałem Windows'a 7 BETA i chciałem zainstalować Release Candidate. Mam nagrany obraz płyty tak jak było to opisane tu http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1378.0.html. Gdy wkładam go do napędu w czasie pracy na XP'ku instalator po chwili się włącza więc płytka jest raczej ok. Restartuje PC, ustawiam w BIOS'ie bootowanie na CD-ROM, zapisuje, komputer się resetuje i... nic. Normalnie się włącza jakby nie było płytki. BETA weszła bez problemu. Płytka jak już pisałem wcześniej też jest ok.
Tak się zastanawiam czy nie dało by się zainstalować tym sposobem http://windowshelp.microsoft.com/Windows/pl-PL/help/92fc21e5-3b29-4b09-aa11-33478ae172761045.mspx. Skoro w Viście da się to w XP też?
Mam nadzieje, że mi pomożecie i nie będę musiał was już więcej nękać  ;D

Offline req

Odp: Problem z instalacją Windowsa 7 RC
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Maj 2009, 21:10:41 »
Ale nie musisz zmieniać raczej bootowania z CD po tym, jak instalator z XP-ka ruszasz. Jak instalowałem z visty, włożyłem płytkę i reszta szła bez żadnego grzebania w biosie itp

« Odpowiedź #2 dnia: 09 Maj 2009, 21:14:03 »
Wszyscy, których się pytałem twierdzą, że trzeba ustawić bootowanie na CD-Rom jako pierwsze. Jak instalowałem BETE to tak zrobiłem.

Offline req

« Odpowiedź #3 dnia: 09 Maj 2009, 21:17:30 »
To zrób instalację prosto z XP, z okienka które wyskoczy Ci po uruchomieniu płyty :) Ja tak zrobiłem i było ok, z tym że ja robiłem upgrade a wyszło na to, że upgrade to był zły pomysł, ale customa jak najbardziej można z tego robić.

« Odpowiedź #4 dnia: 09 Maj 2009, 21:21:59 »
Skoro twierdzisz, że tak można to instaluje z Xp'ka za chwilę.

« Odpowiedź #5 dnia: 09 Maj 2009, 22:33:40 »
Dzięki za pomoc. Wszystko działa :)

« Odpowiedź #6 dnia: 09 Maj 2009, 23:02:54 »
sorry za dopiske ale to było oczywiste :D