TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Podwójne kliknięcie zamiast pojedyńczego?

Podwójne kliknięcie zamiast pojedyńczego?
« dnia: 12 Maj 2009, 00:42:10 »
Witam, zauważyliście u siebie jakąś nadwrażliwość myszki? Często gęsto jak klikam na belkę, żeby przenieść okno, to się maksymalizuje (zamiast jednego kliknięcia wychodzą dwa). Dzieję się tak również, po kliknięciu na folder. Trochę to irytujące. Na tablecie nie zauważyłem takiej przypadłości. Moja myszka to Logitech VX Nano. Sytuacja się pojawia na domyślnych sterownikach, jak i tych dedytkowanych (niestety jeszcze do visty).

Offline matys1

• 275
Odp: Podwójne kliknięcie zamiast pojedyńczego?
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Maj 2009, 09:40:36 »
Ja zauwazylem to tylko jak naciskam zakladki (firefox) to odrazu chce zapisac bierzaca strone troche to irytujace ale zdaza sie to tylko przy pierwszy uruchomieniu przegladarki

« Odpowiedź #2 dnia: 13 Maj 2009, 15:14:10 »
Mam dokladnie ten sam problem,tak samo jest przy przenoszeniu plikow..
zastanawiam sie czy to pierdyknela nam myszka <tez mam logitecha> czy cos nie tak ze sterownikami jest..

« Odpowiedź #3 dnia: 15 Maj 2009, 07:43:44 »
To na pewno nie wina myszki (tzn jej uszkodzenia), to na viście nic się takiego nie działo. Widocznie siódemka coś świruje...

« Odpowiedź #4 dnia: 12 Październik 2010, 03:20:38 »
Witam, mam identyczny problem. Na dodatek na dwóch różnych komputerach z Windows 7 z dwoma różnymi myszkami. Jedno kliknięcie Windows 7 traktuje jak dwa, czyli czasem maksymalizuje okno przy próbie jego przeciągnięcia, czasem przy zamykaniu jednego programu od razu zamyka również drugi otwarty w oknie pod nim, co naprawdę potrafi czasem wkurzyć. Czy ktoś zna przyczynę tego problemu?

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Październik 2010, 04:01:39 »
ja jedynie mialem problem ze starszymi grami np. swat4 gdzie rozbierznosc celowania wachała sie w granicach nawet 20cm. posiadam logitech mx620 ,w exploratorze nie istnieja  takie problemy gdy w ustawieniach set point odchaczyłem :włącz ruch inteligentny a przyspieszenie wskaznika ustawiłem na : małe.

« Odpowiedź #6 dnia: 12 Październik 2010, 16:08:54 »
A ja miałem taki problem i się okazało że to wina myszki już 2 tak zajechałem na śmierć :D