TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7RC zwawiesza się całkowicie

Windows 7RC zwawiesza się całkowicie
« dnia: 16 Maj 2009, 11:37:21 »
Witam  ;)
Mam taki problemik, mianowicie: komputer wieszał się się kompletnie (nie działa żadna kombinacja klawiszy, obraz zamiera. Działa jedynie przycisk restart na obudowie) gdy włączam Outlooka. Nie zawszę się wiesza, ale zazwyczaj tak. Jeśli ma się zawiesić to zawiesza się tuż po włączeniu - gdy Outlook zaczyna pobierać nowe wiadomości. Wydaje mi się, że to chyba wina Windowsa bo, mam teraz 7 RC, a na Viscie nigdy nie wieszał mi się Outlook w taki sposób i instalowałem go zawsze z tej samej płytki. Teraz zawiesza się już nie tylko przy odbieraniu poczty, często zawiesza się też tuż po uruchomieniu systemu, po włączeniu przeglądarki internetowej, itp. Chciałem jakoś go tak jakby odświeżyć z płytki instalacyjnej, ale nie bardzo wiem jak, bo mi jakiś błąd wyskakuje, chyba chodzi o to że mam to spolszczenie zainstalowane

Odp: Windows 7RC zwawiesza się całkowicie
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Maj 2009, 11:56:36 »
podobny problem miałem w ostatnich dniach/tygodniach życia mojego dysku
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także. - Winston Churchill
Nie ma nic dobrego w wojnie. Z wyjątkiem jej końca. - Abraham Lincoln

« Odpowiedź #2 dnia: 16 Maj 2009, 14:06:03 »
Upss.. no to mnie nie pocieszyłeś, bo prawdopodobnie nie mam paragonu na dysk. Ale z drugiej strony to mam nadzieję, że to nie dysk, bo to stosunkowo nowy Segate 500GB

Offline Sotom

• 1113
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Maj 2009, 14:07:10 »
Z jakiej serii? 7000.11 czy 7000.12?

Offline marusg

• 143
  • hej ludziska,będe królem spamowiska
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Maj 2009, 14:22:43 »
Seagate 500 GB Barracuda 7200.11 32MB ST3500320AS - jeśli masz taki model dysku to szykuj się do serwisu, seria dysków Seagate 7200.11 była wadliwa i miała kłopoty z oprogramowaniem co skutkowało padnięciem dysku po 2-5 miesiącach
E5200@3,4Ghz|Gigabyte GA-EP31-DS3L|4GB A-data Gaming Edition|Scythe Mugen|Pentagram Silent Force 460W|CoolerMaster Elite 331|Gainward HD4850 Golden Sample|Segate Baraccuda 500GB|Samsung SyncMaster T190

« Odpowiedź #5 dnia: 16 Maj 2009, 15:13:12 »
W menedżerze urządzeń mam go oznaczonego jako ST3500320AS z tego co pamiętam to Seagate dawał na nich, aż 5 lat gwarancji.

A jeśli zgubiłem paragon, to czy aukcja z allegro jest jakimś dokumentem, dzięki któremu mogę skorzystać z gwarancji? Dysk kupiłem w swoim mieście, w sklepie internetowym. Odebrałem go osobiście

Offline M.

« Odpowiedź #6 dnia: 16 Maj 2009, 15:20:38 »
Sprawdź mimo wszystko SMART, chociażby programem HD Tune. Co do paragonu to wydaje mi się że nie trzeba go posiadać. W razie ew. wymiany odwiedź oczywiście stronę Seagate.

Offline Sotom

• 1113
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Maj 2009, 15:47:16 »
Nie trzeba? To na jakiej podstawie uwzglednia mu gwarancje?
Widzisz co piszesz? W wiekszosci przypadkach to paragon jest wlasnie podstawa do jakichkolwiek roszczen.

« Odpowiedź #8 dnia: 16 Maj 2009, 15:54:18 »
Właśnie skanuje tym HD Tune, trochę długo skanuje, rozumiem, że jakieś błędy będą zaznaczone na czerwono w tych kratkach?

Czyli jednak lepiej szukać tego paragonu?

Offline Coval

« Odpowiedź #9 dnia: 16 Maj 2009, 15:54:45 »
Allegro posiada archiwum w którym jest wszystko zapisane co kto gdzie i kiedy kupił. Jest dostępne do dla wszystkich, ale to czy ci dysk przyjmą zależy tylko i wyłącznie od dobrej duszy sprzedawcy ;P Paragon to podstawa go się nie wyrzuca ;)

« Odpowiedź #10 dnia: 16 Maj 2009, 16:02:46 »
a jak wejść do tego archiwum allegrowego?  :P

Offline M.

« Odpowiedź #11 dnia: 16 Maj 2009, 16:05:10 »
Nie trzeba? To na jakiej podstawie uwzglednia mu gwarancje?
Widzisz co piszesz? W wiekszosci przypadkach to paragon jest wlasnie podstawa do jakichkolwiek roszczen.

Trzeba? http://forum.purepc.pl/Dyski-twarde-cdromy-dvd-pendrive-inne-pamieci-f55/Zepsul-Ci-Sie-Seagate-Wyslij-Producenta-10-Min-t297420.html

Co do skanowania - jak masz bad sektory (czerwone) to dysk ewidentnie do wymiany.

Offline Coval

« Odpowiedź #12 dnia: 16 Maj 2009, 16:12:55 »
a jak wejść do tego archiwum allegrowego?  :P

http://www.allegro.archiver.pl/

Ale widzę chyba potrzebne już nie będzie kolega wyżej :)
Dobrze główkuje :D

BTW co do tego skanowania to sam z ciekawości swój sprawdzę bo ostatnio też nie najlepiej się sprawował ;]
A ta sama marka :D Więc może też z tego skorzystam ;p
« Ostatnia zmiana: 16 Maj 2009, 16:14:51 wysłana przez Coval »

« Odpowiedź #13 dnia: 16 Maj 2009, 16:32:25 »
O jednak znalazłem gwarancję i opakowanie:)
Chociaż gwarancja w nie najlepszym stanie, ale chyba nie da jej się nie uznać. Paragon troszkę zamazany

Ale czy lepiej pójść tam gdzie kupiłem dysk, czy zrobić to bezpośrednio ze strony seagate?

Już się tak rozpędziłem z tą gwarancją a nawet nie jestem pewien czy dysk jest uszkodzony, bo już połowa się przeskanowała i nie ma żadnych badsectorów

Offline Sotom

• 1113
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Maj 2009, 16:56:34 »
Zalezy jaka gwarancja. Czy sklepowa czy producenta :P
Ale pewnie masz producenta wiec mozesz smialo do Seagate. Bedzie pewnie szybciej