TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z ramem oraz Error D3DX9_30.dll

Offline Sotom

• 1113
Odp: Problem z ramem oraz Error D3DX9_30.dll
« Odpowiedź #60 dnia: 17 Maj 2009, 12:31:56 »
Partition Manager/Magic latwe bo dzialaja pod Windowsem i sa przejrzyste. gParted nie bo dziala pod DOS i latwo cos zjebac takze na Twoim miejscu wazne dane bym gdzies zgral.
Pamietaj tylko ze wersjami TRIAL Manager/Magic nie dokonasz zmian! Musi byc to full wersja.
Jak zrobisz porzadek etc to daj znac i jak nie pomoze to bedziemy myslec dalej.

Co do update BIOS to ma plyte MSI a firma ta ma fajne narzedzie MSI Live Update ;)

« Odpowiedź #61 dnia: 17 Maj 2009, 12:36:35 »
Czyli tak jak u mnie Foxconn ;) Też bardzo łatwo mogę aktualizować BIOS ;) Najpierw porządek w partycjach, potem aktualizacja BIOS'u. Jeśli to nie pomoże to już nic...

Offline Coval

« Odpowiedź #62 dnia: 17 Maj 2009, 12:47:10 »
No to zabieram się do roboty :P
a tak BTW ;d przy aktualizacji biosu (Tu jestem zielony) xD podobno może dojść do nieodwracalnych zmian i sprzęt będzie nadawał się do wymiany :P To prawda xD?
Mam nadzieje że nie będzie to skomplikowane zbytnio by popełnić jakiś błąd.

« Odpowiedź #63 dnia: 17 Maj 2009, 12:51:14 »
Tak, może dojść do awarii, gdy podczas aktualizacji zostanie np. odłączone zasilanie. Bądź zdarzy się cokolwiek co przerwie proces aktualizacji. Od siebie dodam, że jeśli komputer zastygnie na pare minut i nawet myszka nie będzie reagować nie należy wpadac w panikę. U mnie podczas aktualizacji zawsze zdarza się taki przestój, po czym wszytsko idzie gładko :)

Offline Coval

« Odpowiedź #64 dnia: 17 Maj 2009, 12:54:42 »
Hehe ok dzięki :d to zostawię na koniec.
Teraz nadszedł czas na "Paragon Partition Manager 9.0 Pro " :P Zaraz zobaczymy ;D W sumie nie takie zaraz, format jeszcze mam w planach ;p Co by się reserved pozbyć xD
Haaa ale mam śmietnik ;]

To normalne?;p
« Ostatnia zmiana: 17 Maj 2009, 13:56:21 wysłana przez Coval »

Offline Sotom

• 1113
« Odpowiedź #65 dnia: 17 Maj 2009, 14:15:06 »
Nie.
W Basic Disc wypadaloby miec 1 partycje podstawowa a w Extended masz tzw dyski logiczne.
A Ty masz mega burdel, 2 miejsca nieprzydzielone, 2 partycje podstawowe z czego jedna jest jednoczesnie chyba logiczna? Ee dziwne to ;p
Uporzadkuj to.
Przenies wazne dane na inna partycje a reszte skasuj,polacz i utworz jedna podstawowa.
Innymi slowy z tych pierwszych 3 zrob jedna partycje systemowa.
Dane daj na D a C polacz z tym nieprzydzielonym i zmien litere dysku na jakas inna tak aby systemowa byla C a nie kurde X :P
Bynajmniej ja bym tak zrobil.

PS. Na ktorej w ogole masz system?
« Ostatnia zmiana: 17 Maj 2009, 14:18:17 wysłana przez Sotom »

Offline Coval

« Odpowiedź #66 dnia: 17 Maj 2009, 14:23:47 »
Weź mi napisz na PW GG albo coś bo nie chce forum spamować a mam jeszcze pytanko co do tych dysków.
system kurcze mam na logicznej.. Da rade go przenieść do Basic Disc? Czy tutaj śmierdzi formatem już teraz xD
Edit...
Biore Kopiuj partycje (z plikami) ale nie mam miejsca na kopie łeeeh ;p widzę dłuższa zabawa ;p
« Ostatnia zmiana: 17 Maj 2009, 14:32:08 wysłana przez Coval »

Offline arek

« Odpowiedź #67 dnia: 17 Maj 2009, 15:17:08 »
Co do twojego ramu to ja mam ten sam problem i niestety jesli w biosie nie ma tej opcji do ramu to nic nie zrobisz. Vista pokazywała ci niby 4gb ramu ale jakbys wszedł w menadżera zadań to tam też miałbyś 3072 mb dostępnych (na 100% miałes tak w Viście tylko nie zwracałes na to ugawi bo we właściwościach systemu pokazywało 4gb, Windows 7 jest nowszy i wprowadzili poprostu ulepszenie - jesy opisane ile masz zainstalowanego a ile obsługuje płyta główna). Nic niestety nie da się z tym zrobić, chyba że aktualizacja biosu twojej płyty wprowadzi tą opcję.

Offline Coval

« Odpowiedź #68 dnia: 17 Maj 2009, 18:25:47 »
Hmm no spoko czyli sprawa zamknięte:)
Temat do Zamknięcia ;]

Wygląda na to że muszę sobie kupić nową płytę główną :)

Offline arek

« Odpowiedź #69 dnia: 17 Maj 2009, 18:45:09 »
Ty masz prościej, kupisz płytke i tyle, ja mam wiekszy problem, gdyz mam laptopa, a tam nie wymienisz płyty na nowszą, żeby pasowała do kadłubka... :)

Offline Coval

« Odpowiedź #70 dnia: 18 Maj 2009, 00:21:11 »
Już kupiłem czekam aż mi przyjdzie :P
A co do dysku to chłopaki już mam Francje elegancje :P

Offline beholder

• 172
  • Remeber everything. Forgive nothing.
« Odpowiedź #71 dnia: 18 Maj 2009, 16:38:09 »
Witam.

Miałem podobny problem co Coval. Wczoraj dokupiłem 2GB RAMu, zamontowałem i ucieszyłem się, że mi pokazuje w Biosie i w Moim Komputerze 4GB. Potem zorientowałem się, że niestety widzi owszem 4, ale korzysta z 3,25... Próbowałem wszystkich porad, które były tu prezentowane, pomogła dopiero przesiadka na Win7 x64. Także jak ktoś ma możliwość zainstalowania takiego systemu, niech to zrobi

Pozdrawiam

Offline Sotom

• 1113
« Odpowiedź #72 dnia: 18 Maj 2009, 18:38:18 »
Oczy Cie bola?
Autor tematu wyraznie zaznaczyl na poczatku iz wlasnie taka wersje posiada.
A poza tym to logiczne ze sys 32bit zobaczy tylko 3,25GB Ram.

Coval daj screen z partycji teraz ;) I z ciekawosci jaka plyte kupiles?

Offline Coval

« Odpowiedź #73 dnia: 20 Maj 2009, 13:48:06 »
Proszę bardzo :D

A co do Aktualizacji BIOSu to właśnie to zrobiłem ale jeszcze nic nie zmieniałem w ustawieniach.
Zobacze czy się ta opcja pojawiła co mówiliście i jak lipa będzie to dopiero na 100% kupie nową płytkę :P

Offline Sotom

• 1113
« Odpowiedź #74 dnia: 20 Maj 2009, 17:59:53 »
Miales zrobic 1 podstawowa a 2 dysk logiczny czyli Extended no ale moze byc i tak ;p