TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Internet Explorer nie otwiera linków w nowych kartach

Internet Explorer nie otwiera linków w nowych kartach
« dnia: 19 Maj 2009, 15:07:32 »
Chodzi o linki na stronach www. Po kliknięciu odpowiedniej opcji karta się włącza, ale strona nie ładuje, a w przypadku próby otwarcia linku w nowym oknie nic się nie dzieje. Co robić? Reinstalacja systemu?

Offline Madzia

• 1220
Odp: Internet Explorer nie otwiera linków w nowych kartach
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Maj 2009, 15:48:42 »
Uzywanie IE to generalnie samobojstwo. Najlepsza i najszybsza przegladarka we wszechswiecie to FF.

« Odpowiedź #2 dnia: 19 Maj 2009, 15:52:16 »
a mi IE8 równie bardzo sie podoba ;) Mam tez zainstalowane FF ale jako głównej używam IE8 :P
Windows 7 b.7100 64-bit
ASUS P5E-VM DO, E5200 2,5Ghz@3,42Ghz, 2048DDR2 800Mhz@933Mhz, ASUS HD4850
ST3500320AS x2 RAID0 Matrix
GATEWAY 2485W 24" + SAMSUNG LE40A856 40" :D

Offline qwer

• 104
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Maj 2009, 16:08:21 »
nawet powstala zagadka....
po co pospolity zjadacz bajtow wlancza IE??... po to zeby zassac mozille;]

faktem jest ze IE ma wiele opcji w silniku ktore nie posiada i nie obsluguje FF i wtedy trzeba z niego skorzystac... ale normalnej osobie proponuje FF... zreszta IE8 dla pospolitych uzytkownikow jest jak  chłyt maketigowy bo jak niewidac roznicy to po kiego grzyba miec cos wolniejszegobo, IE8 jest wolniejszy od swojego poprzednika... a zwykly user zobaczy tylko taka roznice ze IE teraz moze importowac rozne zeczy z FF (ekchem... FF mialo ta opcje juz pare lat temu wiec to troche smieszne;])

PS: ( niektore linki nieda sie otwierac prawoklikiem w nowej karcie;] nawet korzystajac z FF mozna sie o tym przekoanc na stronie M$... wiec sprawdz czy to cos z IE czy tylko glupotka webmastera))
Chcesz kupic kompa/ lapka?? ZGLOS SIE

GG:2889405 Tlen:meserak@o2.pl

« Odpowiedź #4 dnia: 19 Maj 2009, 16:18:20 »
Dyskusja na teamt, która przeglądarka lepsza jest dla mnie tak samo bez celu jak kłótnia o wyższości Linuxa nad Windowsem i odwrotnie.
Jestem pewien że to coś i IE, bo nie otwierają się żadne linki.

Z tego wszystkiego zainstaluje sobie Opere ;)