TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Dwa monitory a pozycjonowanie okienek przy krawędzi?

Dwa monitory a pozycjonowanie okienek przy krawędzi?
« dnia: 15 Czerwiec 2009, 14:11:57 »
Witam. Zainstalowałem Windows 7 RC i irytuje mnie pewien niewygodny problem- jak w wątku mam dwa monitory, jeden obok drugiego. Gdy przyciągnę okno do lewej krawędzi zmienia rozmiar na połowę ekranu. Chciałbym także żeby zmienialo mi ten rozmiar jak przyciągnę okno krawędzi pomiędzy dwoma monitorami, a po mocniejszym przeciągnięciu okna przeniosło je jak zwykle na drugi monitor. Troche pomieszałem, może mnie zrozumiecie. Czy jest w ogóle taka możliwość?

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
Odp: Dwa monitory a pozycjonowanie okienek przy krawędzi?
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Czerwiec 2009, 14:52:49 »
Witam. Zainstalowałem Windows 7 RC i irytuje mnie pewien niewygodny problem- jak w wątku mam dwa monitory, jeden obok drugiego. Gdy przyciągnę okno do lewej krawędzi zmienia rozmiar na połowę ekranu. Chciałbym także żeby zmienialo mi ten rozmiar jak przyciągnę okno krawędzi pomiędzy dwoma monitorami, a po mocniejszym przeciągnięciu okna przeniosło je jak zwykle na drugi monitor. Troche pomieszałem, może mnie zrozumiecie. Czy jest w ogóle taka możliwość?
Najłatwiej zmienić w ustawieniach catalyst control center albo panelu sterowania nvidia. Tam jest wszystko czarno na białym i nie będzie problemu aby ustawić wszelkie opcje.

« Odpowiedź #2 dnia: 15 Czerwiec 2009, 15:25:08 »
Nie zrozumiałeś o co chodzi :) Przedstawiłem sytuację na obrazku poniżej. Zielona kropka to kursor. Ustawienia Nvidii nic do tego nie mają.  ::) To jest systemowa funkcja.

Przy przeciągnięciu okna do skrajnej krawędzi ono się rozkłada na połowie ekranu. Chcę uzyskać taki efekt także na krawędziach łączących monitory.

« Odpowiedź #3 dnia: 15 Czerwiec 2009, 16:44:13 »
Rozciąganie na ekran to funkcja systemowa, ale dzielenie obrazu i 2 pulpity etc. to już gestia nvidi. Popatrz w nview tam masz opcje wyświetlania, a co do rozciągania - proponuje o ile idzie wyłączyć to. Pamiętajmy, że system nie umie mierzyć prędkości kursora o ile mi się wydaje przy natarciu na krawędz.