TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problemy z Keyem oraz Windows Update

Problemy z Keyem oraz Windows Update
« dnia: 16 Czerwiec 2009, 15:44:35 »
Witam. Używałem Windowsa 7 dwa miesiace temu i bylo ok. ale przeinstalowalem na XP bo nie moglem Deamon Tools zainstalować.

Teraz znowu zainstalowałem Windows 7 i jest kaszana. Windows Update nie działa, Keya nie chce mi uznać..

Ale powiem odrazu co i jak.

1.  Przy próbie Wejscia w Windows Update wyskakuje mi taki błąd.

Co z tym zrobić?

2. Przy próbie wpisania Keya który podał mi Microsoft podczas ściągania wyskakuje:

Proszę o pomoc. :(

Pozdrawiam

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
Odp: Problemy z Keyem oraz Windows Update
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Czerwiec 2009, 15:56:36 »
W pierwszej kolejności sprawdz poprawność i dokładność daty systemowej albo biosu. Jak zgadza się to zaktualizuj czas przez internet. To zazwyczaj pomaga ale jeśli nie to uruchom notatnik i wpisz tam następujące linijki:
regsvr32 /s wuapi.dll
regsvr32 /s wuaueng1.dll
regsvr32 /s wuaueng.dll
regsvr32 /s wucltui.dll
regsvr32 /s wups2.dll
regsvr32 /s wups.dll
regsvr32 /s wuweb.dll
regsvr32 wuaueng.dll
regsvr32 qmgr.dll
regsvr32 qmgrprxy.dll
regsvr32 bitsprx2.dll
regsvr32 bitsprx3.dll
Zapisz jako plik o rozszerzeniu .bat i uruchom. To ostatnie rozwiazanie ze skryptem pochodzi od visty lecz powinno działać.

ps. patrząc na screeny rozwiązanie pierwsze pomoże. Widać że data jest ustawiona na 2008 r. po co?? ustaw na dzisiejszą i będziesz mógł aktywować i aktualizować system
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwiec 2009, 15:58:13 wysłana przez hubert1 »

« Odpowiedź #2 dnia: 16 Czerwiec 2009, 16:01:58 »
Ehh.. dzięki. Zmiana daty pomogła..  ::)

A datę zmieniłem z pewnych powodów których nie chciał bym ujawniać.  ;)

Pozdrawiam.

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Czerwiec 2009, 16:20:51 »
hmm. niech zgadnę. Chciałeś oszukać licznik visty aby mieć dłuższy trial. Sam tak kombinowalem na viscie. :P :P