TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Partycja systemowa

Partycja systemowa
« dnia: 18 Czerwiec 2009, 11:40:34 »
Witajcie ;)

Chciałbym rozszerzyć sobię tę partycje, lecz niestety przez żaden menedżer nie mogę tego zrobić pod Windows 7.
Próbowałem przez Zarządzanie Partycjami, ale moge tylko pomniejszyć wielkość partycji...

Pozdrawiam

Offline B4rt

Odp: Partycja systemowa
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Czerwiec 2009, 13:51:49 »
niestety sam próbowałem powiększyć partycje systemową ale chyba nie ma innego sposobu niz format i reinstal windowsa ;/

Odp: Partycja systemowa
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Czerwiec 2009, 14:05:18 »
Robilem kiedys takie cos, ale pod XP z wykorzystaniem Paragon Partition Manager. Uklad partycji mialem taki:
1. podstawowa (system)
2. rozszerzona
2.1 logiczna
2.2 logiczna
2.3 logiczna

Zabralem troche wolnego miejsca z pierwszej partycji logicznej i dodalem do partycji podstawowej. Zaznaczam, ze jesli mi sie udalo, to nie znaczy, ze kazdemu innemu tez sie uda. Kazda zabawa na danych, ktore nie sa zarchiwizowane moze prowadzic do ich utraty. Oczywiscie, przed taka zabawa, partycje nalezy zdefragmentowac, ktore beda brac udzial w tym procesie.