TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

jak usunąć windows 7 z dysk?

Offline rynio

• 176
jak usunąć windows 7 z dysk?
« dnia: 20 Czerwiec 2009, 16:56:33 »
Jak usunąć windowsa 7 z dysku, gdyż zainstalowałem go na złej partycji, format jest niemożliwy gdyż ta partycja ma 300 gb i mam tam sporo danych, czy jest jakiś sposób, bo windows xp zawsze usuwałem foldery pod systemem w przypadku win 7 tak się nei da usunąć..

Odp: jak usunąć windows 7 z dysk?
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Czerwiec 2009, 17:02:36 »
Jeżeli masz zainstalowanego obok XP uruchom płytke instalacyjną xp, wejdz do konsoli i wpisz "fixmbr" i "fixboot" po czym po resecie przywita cię boot manager z windows xp, wejdziesz na xp i usuniesz wszystko co będziesz chciał ( zaznaczajac pokaż wszystkow w folderze, tj dysku ). Jesli odmówi to nadaj uprawnienie z pod 7.

Offline rynio

• 176
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Czerwiec 2009, 17:04:34 »
A da się to zrobić prościej np. mam ubuntu remix bootowalnego z pendrive'a, da się w nim te pliki usunąć?

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Czerwiec 2009, 17:58:49 »
Tak możesz tak zrobić.