TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

windows 7 na nforce 3???

Offline Sotom

• 1113
Odp: windows 7 na nforce 3???
« Odpowiedź #30 dnia: 21 Czerwiec 2009, 21:29:21 »
Było juz podane.
Am2nf3-vsta na chipsecie nForce3

PS. Update BIOS probowales?

Tu sa jakiej nowsze stery do chipsetu
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=AM2NF3-VSTA&s=&T=D&ID=549
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwiec 2009, 21:32:40 wysłana przez Sotom »

Offline rynio

• 176
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Czerwiec 2009, 21:32:56 »
Jak to nie wydalo takiej bzdury jeszcze nie slyszalem :D plyta nie ma tu nic do rzeczy chipset jest wazny chyba ze to jest model combo agp+pcix to moze byc problem

nie to żaden model combo, po polsku:
chipset nvidii nForce3 250 nie ma wsparcia dla kart Ati AGP pod vista 32/64 bit

Było juz podane.

PS. Update BIOS probowales?

Tu sa jakiej nowsze stery do chipsetu
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=AM2NF3-VSTA&s=&T=D&ID=549

Też myślałem o update biosu, ale to raczej nic nie zmieni, nie ma raczej nic co by się przydało w mojej konfiguracji.

Offline Sotom

• 1113
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Czerwiec 2009, 21:34:58 »
Sprobowac nie zaszkodzi tymbardziej ze nowy BIOS jest dość bardzo aktualny.
Jak nie pomoze BIOS i te stery co dalem to juz nic nie pomoze :D

Offline matys1

• 275
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Czerwiec 2009, 21:35:22 »
Było juz podane.
nie zauwazylem, ze to am2 to moze byc problem procek ma inna strukture, wogole to jakas dziwna przejsciowka nie spotkalem sie z taka jeszcze. Ja mam ten sam chipset i jakos nie mam z tym problemu, wina lezy po stronie plyty albo biosu inna konstrukcja, mowisz ze probowales wgrac wedlug instrukcji i nic, moze cos przeoczyles ja bym przedtem odinstalowal wszystko od ati i sprobowal jeszcze raz wedlug podanej instrukcji.
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwiec 2009, 21:42:24 wysłana przez matys1 »

Offline rynio

• 176
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Czerwiec 2009, 21:42:13 »
nie zauwazylem, ze to am2 to moze byc problem procek ma inna strukture, wogole to jakas dziwna przejsciowka nie spotkalem sie z taka jeszcze. Ja mam ten sam chipset i jakos nie mam z tym problemu, wina lezy po stronie plyty albo biosu inna konstrukcja

podstawka AM2+ obsługująca także najnowsze phenomy(po update biosu).

Sprobowac nie zaszkodzi tymbardziej ze nowy BIOS jest dość bardzo aktualny.
Jak nie pomoze BIOS i te stery co dalem to juz nic nie pomoze :D

Sprawdzałem nic ciekawego tam nie ma, jedynie jakieś poprawne wyświetlanie dysków >1TB i same uaktualnienia do obsługi najnowszych procesorów, nic więcej..

A sterowniki nic nie dadzą, dały by ale w przypadku nvidia AGP..

I niestety nie ma kompletnie żadnej możliwości tego zrobić, tak czytam, że nforce 3 + agp + multicore = nie działanie pod vistą, czyli w Twoim przypadku ratuje Cię to, że nie masz procesora X2.
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwiec 2009, 21:49:24 wysłana przez rynio »

Offline matys1

• 275
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Czerwiec 2009, 22:03:32 »
Ja sie poddaje zeczywiscie pogrzebalem w necie i jest tak jak mowisz baaaaaaaaaaaardzo problematyczna plyta nic sie nie da zrobic wiec wybaczcie mi ze wam nie wierzylem, nie oplaca sie zmieniac grafy na nvidie jedyny rozsadne rozwiazanie to kupienie plyty + grafy na pci bo procek jest spoko, albo XP rulesss

Offline rynio

• 176
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Czerwiec 2009, 22:10:31 »
Ja sie poddaje zeczywiscie pogrzebalem w necie i jest tak jak mowisz baaaaaaaaaaaardzo problematyczna plyta nic sie nie da zrobic wiec wybaczcie mi ze wam nie wierzylem, nie oplaca sie zmieniac grafy na nvidie jedyny rozsadne rozwiazanie to kupienie plyty + grafy na pci bo procek jest spoko, albo XP rulesss

To tak już poza tematem, jednak zmienię procesor i płytę główną(athlon x2 4000 i am2nf3-vsta razem za 150zł.) i wymienię to pod Intela(pod AGP- i tak nie ma praktycznie żadnej różnicy między agp i pci-e na tą kartę[na wydajniejsze owszem]), bo karty graficznej chyba nie opłaca mi się sprzedawać, nie kupię nic ciekawego w tej cenie.

P.S. Tak testowałem tego windowsa 7 i jednak warto nawet zmienić kilka komponentów na niego ; ).

----------------------------------

P.S. zupdatowałem biosa na 3.0 z 2.1, ciekawe komp szybciej chodzi, ale szczerze wątpie, że da radę z tym configiem..
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwiec 2009, 22:51:04 wysłana przez rynio »