Wg można poprawić to i owo a nawet dodać kilka rzeczy:
Opcję włączenia powyżej 4 GB ram dopracować, (PAE nie zawsze się włącza)
DreamScene nie zawsze się włącza i działa wadliwie, dlatego spróbuj obczajić jak działa Stardock DeskScapes (płatny niestety a działa idealnie) - swoją drogą wiesz może dlaczego MS wyciął DreamScene ??
Zmniejsz odstęp między ikonami, daj mniejsze wartości, bo pionowe nadal ma za duży odstęp. Proponuję 25 na pionowe i 45 na poziome ewentualnie dać wybór, takie jak podałem, możliwość wpisania swoich wartości w oknie sunrise, i auto ustawienie do rozmiarów z wersji angielskiej
Nie działa opcja zmiany koloru paska zadań: Wyskakuje (nieprzetłumaczone słow Error w nagłówku) nieznany błąd uniemożliwił zmianę koloru paska zadań
Popraw orby, niektóre mają taki prostąkącik pod sobą, co jest widoczne a niektóre są przycięte.
Dodaj też opcję zwężenia menedżera zadań
Oraz przyda się coś zrobić by pokazywał on na stałe wszystkie procesy, mimo iż uac jest wyłączone na niektórych komputerach ciągle trzeba klikać "Pokaż......."
Najbardziej mi brakuje opcji ręcznego sortowania plików, nie wiem czemu ms usunął tę możliwość, są na necie tweaky protezy ale nie działają tak jak powinny
przyda się też opcja pokazania skrótów na pulpicie : Internet Explorer oraz Biblioteki