TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Tweak Sunrise dla Windows Seven

Offline Blady

• 120
Odp: Tweak Sunrise dla Windows Seven
« Odpowiedź #615 dnia: 08 Marzec 2011, 22:48:47 »
sCooBy^ a sprawdzałeś zmianę koloru paska zadań również na windows 7 32 bitowym czy tylko na swoim 64 bitowym ??

Offline sCooBy^

• 1190
  • GG: 9706662
« Odpowiedź #616 dnia: 09 Marzec 2011, 12:00:25 »
Przecież działa a jak nie działa to masz coś z profilem, sprawdź czy masz katalog: C:\Users\"twoja nazwa usera"\AppData\Roaming\Sunrise Seven

A jak nie masz to utwórz.
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

Offline Grechu

• 153
« Odpowiedź #617 dnia: 09 Marzec 2011, 17:15:57 »
To ja ponownie poproszę o możliwość ustawienia na stałe opcji Groupping-Don't group z tego programu
http://rammichael.com/7-taskbar-tweaker
Oryginalnie W7 jej nie ma.

Offline Blady

• 120
« Odpowiedź #618 dnia: 10 Marzec 2011, 22:18:33 »
Można dodać wszystkie opcje z tego programu :D jest tam taka fajna opcja (nawet filmik jest flashowy) że jak się najedzie na pogrupowany przycisk to on się rozgrupowuje, a także inna ciekawa funkcja, że wszystkie podobne przyciski są zgrupowane w jednym dużym i porozdzielane separatorami. http://rammichael.com/wp-content/uploads/2010/12/demo.swf.html

Przyda się też opcja "Włącz całkowitą przeźroczystość menu Start"
« Ostatnia zmiana: 10 Marzec 2011, 22:24:28 wysłana przez Punisher »

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #619 dnia: 11 Marzec 2011, 15:44:53 »
do sunrice mozna by bylo dodac tez opcje tej aplikacji (znajduje sie w sekcji Download)   http://qttabbar.sourceforge.net/  mile dla oka udogodnienie

edit: LINK POPRAWIONY - prosze nie sugerowac sie widocznym screenem na stronce - w rzeczywistosci wygląda inaczej
« Ostatnia zmiana: 11 Marzec 2011, 19:18:28 wysłana przez kamiton »

Offline Blady

• 120
« Odpowiedź #620 dnia: 11 Marzec 2011, 17:57:43 »
sCooBy^ Zmiana koloru paska zadań działa, jeśli ręcznie doda się ten Folder Sunrise Seven do podanej przez Cb lokalizacji. Jednak zauważyłem 3 błędy:

1) Jeśli katalogu brak: W nagłówku pisze "Error" zamiast błąd, a w opisie niema podanej przyczyny problemu
2) Wybrane kolory różnią się od tych, które faktycznie po zastosowaniu zmian ma pasek zadań np. kolor pomarańczowy nie wygląda jak pomarańczowy, gdy szkło ma kolor np. różowy (nie wiem jak przy domyślnym szkle)
3) Sunrise Seven powinien sam tworzyć wspomniany folder w odpowiedniej lokalizacji

Zauważyłem też 2 błędy dotyczący zmiany szerokości paska zadań.

1)Jeśli wybrany jest profil Windows 7 ENG to i tak po zastosowaniu pisze "Własny"
2)Jeśli wybierze się profil np. Windows 7 ENG a menu start już ma takie same rozmiary, to i tak cały plik generuje się na nowo jeszcze raz

Jeszcze jeden błąd, prawdopodobnie coś z konfiguracją usług, uniemożliwia włączenie Aktywacji systemu Windows.

Celowo zainstalowałem Windows 7 bez klucza i nie aktywowałem go, po użyciu Sunrise Seven, gdy chciałem włączyć ów aktywacje i wpisać klucz, by móc aktywować 7-kę aktywacja się nie włącza. Z kolei na koncie Administrator działa bez problemu (jeszcze przed użyciem Sunrise)

Jeszcze jeden błąd dotyczy zmiany informacji OEM, mimo ustawienia obrazka, on się nie zmienia

przyda się też opcja zarządania menu nowy
« Ostatnia zmiana: 19 Marzec 2011, 10:04:54 wysłana przez Punisher »

Offline sCooBy^

• 1190
  • GG: 9706662
« Odpowiedź #621 dnia: 22 Marzec 2011, 16:55:32 »
Pilnie potrzebuję chętnego do wypróbowania mojego rozwiązania do patchowania kernela by odblokować > 4GB RAM w x86
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

Offline Blady

• 120
« Odpowiedź #622 dnia: 27 Marzec 2011, 17:14:24 »
http://windows7icons.org/windows-7-tray-icons-changer/ ciekawa opcja do dodania

przydały by się też opcje:

- Modyfikuj menu Nowy>
- Dodaj domyślne obrazy konta użytkownika
- Usuń wybrane domyślne obrazy konta użytkownika z komputera
- Liczba układów widoku folderów do zapamiętania - Windows 7 nie zapamiętuje ustawień i nie ustawia wybranego widoku dla wybranego typu
- Ustaw wybrany widok folderów dla wszystkich typów
oraz inny sposób na zmianę koloru paska zadań, gdyż ten nie odwzorowuje wybranych kolorów
opcja nie wykrywania automatycznie typów folderów, w sunrise nie działa
tak samo nie działa opcja ustawiania obrazka OEM

przyda się też opcja Modyfikuj klasyfikację wydajności systemu

i najważniejsze, trzeba opracować jakiś sposób przyspieszenia kopiowania i przenoszenia. Męczące jest ciągłe czekanie. Przygotowywanie do.... poco MS to zrobił?
« Ostatnia zmiana: 30 Marzec 2011, 13:02:07 wysłana przez Blady »

« Odpowiedź #623 dnia: 02 Kwiecień 2011, 12:36:21 »
że tak zapytam, która wersja na dzień dzisiejszy jest najnowsza ? bo pomału się tracę

z góry dzięki i pozdrawiam

« Odpowiedź #624 dnia: 02 Kwiecień 2011, 20:44:45 »
odpowie ktoś ?

Offline Blady

• 120
« Odpowiedź #625 dnia: 02 Kwiecień 2011, 20:54:40 »
Wersja 1.2 build 61

« Odpowiedź #626 dnia: 12 Kwiecień 2011, 13:49:19 »
Ma problem. Przestała mi działać ta opcja

Uploaded with ImageShack.us
Jak wcisnę to się tam mieli chwile ale żadne okienko nie wyskakuje. Miałem wczesniejszą wersję, potem zaktualizowałem do najnowszej 1.2/61 ale nic to nie dało.

Offline Blady

• 120
« Odpowiedź #627 dnia: 17 Kwiecień 2011, 11:02:36 »
Kiedy nowa wersja ?? Można prosić o zrzuty z postępów ?

« Odpowiedź #628 dnia: 03 Maj 2011, 13:37:01 »
witam. jak ustawic czasy reakcji w panelu wydajność żeby było optymalnie. Nie chce czegoś namieszać dlatego się pytam.

« Odpowiedź #629 dnia: 03 Maj 2011, 19:44:41 »
pomoże ktoś ...?