Witam!
Program bardzo użyteczny, wiele przydatnych opcji, dzięki którym praca z w7 jest o wiele przyjemniejsza. Mam jednak jeden problem. Posiadam Acera z 4GB pamięci. Chciałem do niego kupić w7 HP w wersji x64 jednak sprzedawca odradził mi go twierdząc że na tej wersji systemu mogę "zapomnieć o grach", niestety go posłucham. Teraz jest problem z wykorzystaniem (wykryciem?) pamięci przez system tzn. system widzi, że zainstalowane są 4GB jednak dostępne są tylko 2,99GB. Widzę ze w programie Sunrise Seven jest opcja "Włącz obsługę 4GB RAM i więcej (WIN 32bit)", po zaznaczeniu jej wyświetla się komunikat "Aby zmiany zostały wprowadzone należy ponownie uruchomić komputer...." Niestety reboot nic nie daje tzn, system dalej widzi zainstalowane 4GB, a dostępne 2,99GB, opcja w programie jest znów odznaczona, a ja dalej żałuje że posłuchałem sprzedawcy. Czy jest na to jakaś rada? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Jeśli jednak odpowiedź jest już gdzieś na forum, co oznacza że za słabo szukałem, bardzo proszę o podanie linka.
Pozdrawiam,