TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Brak listy programów w menu start

Brak listy programów w menu start
« dnia: 04 Lipiec 2009, 23:40:48 »
Witam, od wczoraj z niewiadomego mi powodu przestała działać lista programów w menu start. Kiedy klikam we "Wszystkie programy" widzę tylko białą, czystą przestrzeń. Proszę o pomoc- w jaki sposób to naprawić?

Offline Rayearth

• 253
  • NeveR SurrendeR
Odp: Brak listy programów w menu start
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Lipiec 2009, 23:57:22 »
sprawdz w katalogu C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu czy aby na pewno masz skroty do nich
MB: Asus P6T Deluxe @ BIOS 1605, CPU: Intel Core i7 920 @ 2,66GHz, RAM: OCZ 3x2GB DDR3 1600MHz CL7,
GFX: Zotac GeForce GTX280 1GB AMP!, SFX: Creative X-Fi Extreme Gamer, Power: Be-quiet Dark Power P7-PRO 650W

« Odpowiedź #2 dnia: 05 Lipiec 2009, 00:06:38 »
Tak, są tam wszystkie. Na dodatek, ich wyszukiwanie w Menu Start działa. Po restarcie oczywiście nic się nie zmienia- skrótów dalej nie ma.

« Odpowiedź #3 dnia: 05 Lipiec 2009, 14:13:48 »
Dzisiaj wszedłem do tego katalogu i obadałem sprawę. Rzeczywiście, są tam katalogi lecz nie ma nigdzie skrótów do programów. Przywracanie systemu do kilku dni wstecz też nie pomogło. Może mi ktoś powiedzieć co się stało i w jaki sposób przywrócić tamte skróty?

Offline Rayearth

• 253
  • NeveR SurrendeR
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Lipiec 2009, 17:21:33 »
czemu tak sie stalo to nie wiem za bardzo, jesli nic nie ruszales to teoretycznie nic nie powinno sie z nimi stac.
mozesz poprosic kogos o udostepnienie tych skrotow (ja nie uzywam ich wiec usunalem od razu po instalacji)
MB: Asus P6T Deluxe @ BIOS 1605, CPU: Intel Core i7 920 @ 2,66GHz, RAM: OCZ 3x2GB DDR3 1600MHz CL7,
GFX: Zotac GeForce GTX280 1GB AMP!, SFX: Creative X-Fi Extreme Gamer, Power: Be-quiet Dark Power P7-PRO 650W

« Odpowiedź #5 dnia: 06 Lipiec 2009, 11:00:44 »
Udało mi się to naprawić. Problem był żałosny, otóż w katalogu:
C:\Users\MÓJ_NICK_LOGIN\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start MenuNie może znajdować się nic, poza katalogiem "Programy". Miałem w nim kilka skrótów (skąd się tam wzięły?!), które nie pozwalały odczytywać katalogu Programy. Po ich usunięciu menu powróciło w pełnej okazałości. : - )
Dziękuję za pomoc!