TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Niekompatybilna nagrywarka?

Niekompatybilna nagrywarka?
« dnia: 08 Lipiec 2009, 12:09:56 »
Mam problem ponieważ moja nagrywarka nie działa na Win 7 możliwe że jest też zepsuta, a sterowników nie moge odnaleść bo nie wiem jaki to model...
Z przodu jest napisane: Super Writemaster, DVD Multi Recorder, SpeedPlus+. Mój komputer to Slim - Asus P3-P5G31 w menedżerze urządzeń pisze: SCSI DVD-ROM SCSI CdRom Device jeśli ktoś ma jakieś wskazówki to proszę o pomoc!
« Ostatnia zmiana: 08 Lipiec 2009, 12:42:38 wysłana przez Shakal »

Offline Rayearth

• 253
  • NeveR SurrendeR
Odp: Niekompatybilna nagrywarka?
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Lipiec 2009, 13:02:58 »
Win 7 ma swoje sterowniki do napedow optycznych, nie musisz nic instalowac.
sprobuj usunac z managera urzadzen naped i zrestartowac komputer. zainstaluje sie ponownie i moze zaskoczy
MB: Asus P6T Deluxe @ BIOS 1605, CPU: Intel Core i7 920 @ 2,66GHz, RAM: OCZ 3x2GB DDR3 1600MHz CL7,
GFX: Zotac GeForce GTX280 1GB AMP!, SFX: Creative X-Fi Extreme Gamer, Power: Be-quiet Dark Power P7-PRO 650W

« Odpowiedź #2 dnia: 08 Lipiec 2009, 13:26:39 »
niestety cały czas nic odinstalowałem z menedżera zrestartowałem kompa i to samo... Pojawiły się te same 2 napędy w menedżerze nie wiem dlaczego 2 jęśli mam jeden...
Wiem tylko że wcześniej po zainstalowaniu win działał napęd a potem kombinowałem z PowerISO i różnymi innymi programami do wirtualnych stacji...

Oto screeny:

« Odpowiedź #3 dnia: 08 Lipiec 2009, 13:46:46 »
http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1781.0.html - tutaj był poruszany temat DVD na sata w Windows 7, wielu ludzim nie działa. U mnie na jednym systemie działa (64bit) na drugim nie (32bit). Oczywiście nagrywarka jest w systemie, ale po włożeniu płyty, albo się zawiesza, albo cały system, czasem znika z systemu. Jaki masz system 32 czy 64 bit?

« Odpowiedź #4 dnia: 08 Lipiec 2009, 13:58:35 »
32 bit i po prostu nic się nie dzieje po włożeniu płyty... Mam przeczucie że coś się spaprało z nagrywarką...

« Odpowiedź #5 dnia: 09 Lipiec 2009, 00:05:30 »
spróbuj pod winxp, jeśli tam działa dobrze a pod win7 nadal to samo, to znaczy że masz pecha i czeka Cię wymiana napędu na ATA, jeśli chcesz tak bardzo używać win7,

« Odpowiedź #6 dnia: 09 Lipiec 2009, 10:44:30 »
Problem w tym że XP nie mam od 4 lat :P Mogę spróbować z inną nagrywarką i ją podłaczę napisze jakie wyniki...

EDIT: Problem rozwiązany :D Wypadł ze złącza kabelek SATA Signal (czerwony) po podłaczeniu co ciekawe system włączył się w 20 sek! A wcześniej włączał się w ok. 3 min co było dla mnie niemiłą niespodzianką. Zainstalował automatycznie sterowniki i działa! Dziękuje wszystkim za pomoc!  ;D
« Ostatnia zmiana: 09 Lipiec 2009, 11:58:26 wysłana przez Shakal »