Witam , przedewszystkim chcialem powiedziec ze przeszukalem tematy i nie odnalazlem interesujacych mnie odpowiedzi mojego bledu.
Ale do sedna , Na poczatku mialem XP
ktory widzial w otoczeniu sieciowym 2 komputer ( w sieci MSHOME) ja lacze sie przez kabelek do routera , drugi komputer bezprzewodow. Wszystko gral widzielismy sie udostepnialismy swoje zasoby itp. Kiedy zainstalowalem Win 7 to bylo kilka problemow ale oczywiscie poradzilem sobie , lecz utknalem na etapie ze w otoczneiu sieciowym widze grupe robocza MSHOME i komputer drugi , problem sie pojawia przy probie polaczenia z 2 komputerkiem "( System windows nie moze uzyskac dostepu do \\Jb. oczywiscie diagnoze wybralem do sprawedzenia coz za przyczyna moze byc i wyskoczylo Windows can't find a computer or device named "jb" no to zaczalem sie bawic na 2 komputerze czy sa wlaczone odpowiednie opcje jak udostepnianie plikow , udostepniony dowolny katalog, NetBIOS itp i nic jak nie moglem sie dostac tak nie moge . Drugi komputer moze sie dostac ( lecz po konfiguracji na Win 7 odpowienich praw , i uslug )
W czym moze tkwic problem ? jakies pomysl ?