TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

FFDShow - spadek wydajności Windows 7

FFDShow - spadek wydajności Windows 7
« dnia: 26 Lipiec 2009, 16:15:51 »
Dziś zauwarzyłem coś ciekawego, po instalacji filtru audio i video o nazwie FFDShow w Windows 7 występują problemy z wydajnością systemu w czasie odtwarzania filmów najlepiej to widać po instalacji Win7codecs i odpaleniu jakiegoś filmu w formacie RMVB. Przynajmniej u mnie coś takiego zauwarzyłem na build 7264 ale podejrzewam ze na RTM jest identycznie. Co wy o tym sądzicie? Czy ktoś zauwarzył coś podobnego? Tym którzy się z tym spotkali radze odinstalować FFDShow.  ;)

Offline Sotom

• 1113
Odp: FFDShow - spadek wydajności Windows 7
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Lipiec 2009, 16:32:12 »
Zmien kodeki.
Uzywam K-Lite Standard i takiego problemu nie zauwazylem :)

Offline m!rek

« Odpowiedź #2 dnia: 27 Lipiec 2009, 02:19:15 »
Dziś zauwarzyłem coś ciekawego, po instalacji filtru audio i video o nazwie FFDShow w Windows 7 występują problemy z wydajnością systemu w czasie odtwarzania filmów najlepiej to widać po instalacji Win7codecs i odpaleniu jakiegoś filmu w formacie RMVB. Przynajmniej u mnie coś takiego zauwarzyłem na build 7264 ale podejrzewam ze na RTM jest identycznie. Co wy o tym sądzicie? Czy ktoś zauwarzył coś podobnego? Tym którzy się z tym spotkali radze odinstalować FFDShow.  ;)

ja niczego takiego nie zauważyłem
być może dlatego, że Win7codecs nie instalowałem
Windows 7 RC x64 + Windows XP SP3
Gigabyte GA-EP31-DS3L
Intel Core 2 Duo E6600 2.40@3.00 GHz
PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 EPP 800MHz CL4
Samsung SpinPoint F1 640 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ)
EVGA e-GeForce 8800 GTS 640 MB GDDR3 + AC Accelero Extreme 8800
Motorola Z10

« Odpowiedź #3 dnia: 27 Lipiec 2009, 11:09:59 »
Ok potwierdzam to wina Win7codecs nawet w najnowszej wersji robi sie kaszana K-Lite dobry pakiet urzywalem go jeszcze pod XP  ;)

Temat do zamknięcia