Witam
Zarejestrowałem się ,żeby opisać mój problem z W7
Instalowałem RC 32 wersję angielską z płyty z PCWKomputer i pobierłem z Update polskie bibllioteki.
Wykrył sieć prawidłowo ,poinstalował poprawki i stery - nawet do dongla od Liveboxa sam zainstalował -więc niby Hapy.
Zainstalowałem AdobeRadera ,Winrara,stery do kamerki Philipsa,stery do starego kontrolera Adapteka na SCSI ,Skypa i GG no i oczywiście stery do Nvidi - mam kartę Galaxy 7900GS.
No i własnie ze sterami mam kłopot - zmieniałem je na wiele wersji ;starsze ,nowsze,najnowsze - od Visty też próbowałem.
Problem polega na tym ,że jak mam zainstalowane stery ,to grafika w necie działa bez zarzutu ,filmy (wszelkie formaty w WMP) odtważają się bezproblemowo-problem zaczyna się w momencie kiedy chcę wyświetlić fotkę z HDD ,uruchomić grę ,uruchomić kamerkę w Skype a nawet próba uruchomienia GG w trybie do pisania ,każda ingerencja w ustawienia 3D w panelu sterowania Nvidi powoduje zerwanie synchronizacji na wyświetlaczu (IIYAMA 22`panorama) i jedynie restart komputera pozwala powrócić do stanu "widzialnego"
Wygląd ekranu po zaistnieniu problemu wygląda tak:
.
Kiedy odinstaluję stery Nvidi to oprucz 3D wszystko dziła ok.
Tak ,jak pisałem ratunkiem jest restart - nie mam pomysłu jak to rozwiązać - nowego sytemu nie używam ,bo jak dla mnie jest gorzej niż LINUXEM i system nadaje się w tym stanie jedynie do oglądania internetu.
Postanowiłem więc na tym forum poszukć pomocy ,jeżeli nie uda mi się znaleźć rozwiązania to system poleci z dysku ,jako bezużyteczny chłam. Wiem ,że nikomu tym krzywdy nie zrobię ,ale sprzętu nowego nie zamierzam kupować ,bo niby dlczego?
No i ,jeżeli mam mieć takie cyrki na nowym systemie za kilkaset złotych ,to wolę darmowego Linuxa ,który też zapewni mi problemów nie do rozwiazania i o wiele liczniejszą pomoc w necie.
sory za prywatne wycieczki ,ale jestem zdegustowany i rozczarowany - nigdzie także nie mogę nic znaleźć na temat tej usterki.
Pozdrawiam