TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

XPress 1100

XPress 1100
« dnia: 29 Lipiec 2009, 10:37:02 »
Witam,
Zainstalowałem Windows 7 i jedyny problem jaki dotąd napotkałem to brak sterowników do mojej karty graficznej (XPress 1100). Sterowniki do tej karty dla Visty w wersji 9.3 nie działają poprawnie, w tej chwili używam wersji 8.12, ale występują pewne problemy graficzne. Istnieją może jakieś lepsze sterowniki, których mógłbym używać? Z góry dziękuje za pomoc.

Offline michau

• 3974
Odp: XPress 1100
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Lipiec 2009, 13:11:13 »
Na Windows Update nie masz nowszych?
W jakim to sprzęcie jest ta karta? Laptop?

« Odpowiedź #2 dnia: 29 Lipiec 2009, 13:36:26 »
Laptop. Jak odinstaluje wszystkie sterowniki to w Windows Update mam dostępne: ATI Technologies Inc. driver update for ATI Radeon Xpress Series ale za każdym razem wyskakuje błąd zaraz po ściągnięciu: Kod 80200053. Udało mi się zainstalować te sterowniki: http://www.donotargue.com/page.php?id=1269. Ale chyba nie działają tak jak powinny: w Catalyst Controll Center, w Notebook Panel Properties nie ma opcji panel scaling na której mi zależy, ale można ją mimo wszystko ustawic na skrót klawiszowy, tyle że po włączeniu gry i użyciu skrótu aby zmienień skaling z full screen na centered  i wyjściu do windowsa, rozdzielczość w systemie zmienia się na taką jaka była w grze czyli na 1024x768 zamiast pozostać w 1280x800. I w ogóle mało opcji jest w CCC dostępnych. Mam nadzieje że nie zamotałem za bardzo.

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Lipiec 2009, 13:45:06 »
A producent dostarcza sterowniki pod Vistę? Jaki model laptopa?

« Odpowiedź #4 dnia: 29 Lipiec 2009, 13:52:04 »
Fujitsu siemens pa1510. Producent nie dostarczył sterowników pod Viste. Według strony: http://support.amd.com/ Vista dla tej karty ma sterowniki w wersji 9.3.1 ale one nie działają, dlatego używam zmodyfikowanych. Może te z Windows Update by działały poprawnie, ale nie mogę ich zaintalować bo jest ten błąd.

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Lipiec 2009, 14:05:25 »
Skąd pobrałeś W7? Podaj jego sumę kontrolną.

1. Pobierz sterowniki.
2. Wypakuj je na dysk.
3. Wejdź do menadżera urządzeń i znajdź urządzenie.
4. Kliknij ppm na te urządzenie i wybierz aktualizację sterowników.
5. Wybierz opcję wyboru sterowników z dysku lokalnego.
6. Wskaż katalog w którym ma szukać sterowników.
7. Powinno znaleźć sterowniki w katalogu do którego wypakowałeś sterowniki pobrane ze strony producenta.

« Odpowiedź #6 dnia: 29 Lipiec 2009, 14:09:28 »
Widnowsa pobrałem ze strony Microsoftu. 7100 . Ale skąd mam pobrać sterowniki, na stronie producenta nie ma sterowników dla visty ani 7. 

Wie ktoś chociaż jak naprawić to, że po wyjściu z gry, w trakcie której użyłem skrótu klawiszowego do zmienienia scalingu z full screen na centered, rozdzielczość w systemie zmienia sie na taką, jaka jest ustawiona w grze. Scaling w ogóle nie powinien wplywać na rozdzielczość w systemie i nie wplywa pod warunkiem, że nie zmienia się go w trakiecie gry. Czemu tak się dzieje?
« Ostatnia zmiana: 29 Lipiec 2009, 17:15:45 wysłana przez dawidw300 »