TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Speed Touch 330 i Seven 64 bitowy

Speed Touch 330 i Seven 64 bitowy
« dnia: 31 Lipiec 2009, 11:51:58 »
wiem że temat był już poruszany   ktoś już podawał opis jak zainstalować poprawnie modem Thomson Speed Touch 330 na siudemce 64 bitowej

Chciałem zainstalować 7 ale nie udało mi się zainstalować sterowników modemu ... albo błędy, raz połączył po ponownym rozruchu już nie dało połączyć czytałem inne poradniki ale bez rezultatów . czy jest szansa aby modem działał jak na XP ?

i jak bym powiedzmy już zainstalował ten modem kiedyś czy będzie taka możliwość jak w xp że po rozłączeniu modemu w systemie  to modem się sam połączy za każdym razem ?

bym był wdzięczny za konkretna odpowiedź
Dzień w Parku i Armin van Buuren - 22 Sierpnia Poznań

Odp: Speed Touch 330 i Seven 64 bitowy
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Lipiec 2009, 14:49:30 »
Tak ja pisałem na temat tego modemu posiadam ten modem wraz z internetam od miltimedii multimedia podała sterowniki do tego modemu dla windows vista i modem faktycznie funkcjonował na obu wersjach 32 i 64 bity tak samo jest z windows 7 (czasami bardzo rzadko pojawiał się niebieski ekran) . Ale w przypadku innych operatorów urzywanie tego modemu jest raczej nie możliwe chyba że operator wyda nowe sterowniki do tego modemu. Moja rada kup sobie router i nie zawracaj sobie głowy sterownikami.

« Odpowiedź #2 dnia: 31 Lipiec 2009, 14:59:32 »
chodzi mi o to że dzięki temu modemowi i xp mogę ściągać pliki z RS  paczka po paczce  dzięki zmiennemu IP  automatycznie ściągnie rozłączy połączy sciągnie i tak dalej ale czy to uzyskam dzięki routerowi ?  tak aby po rozłączeniu sam się połączył jak tak to jaki router polecasz

i jeszcze jedno mam Netie 240 kb/s ADSL
Dzień w Parku i Armin van Buuren - 22 Sierpnia Poznań

Offline BL4CK

« Odpowiedź #3 dnia: 31 Lipiec 2009, 16:51:30 »
Będzie potrzebował odpowiedniego oprogramowania do router np http://www.routercontrol.de/ masz tam listę kompatybilności... co do     
Speed Touch 330 kwestia odpowiednich sterowników musisz szukać:)

PS luknij http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1236250.html#6219974
« Ostatnia zmiana: 31 Lipiec 2009, 16:56:52 wysłana przez BL4CK »