TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 i głosniki 5.1

Offline maka

Windows 7 i głosniki 5.1
« dnia: 23 Sierpień 2009, 18:18:00 »
Witam, posiadam głośniki Creative 5.1 i kartę dźwiękową Realtek (zintegrowana). Ustawiłem wszystko ładnie w opcjach lecz chodzą mi tylko 3 głośniki i subwoofer, jeden głośnik nie chodzi w ogóle, a drugi wydaje bardzo słaby dźwięk.

Nie jest to wina głośników, ponieważ na Windowsie XP chodzą mi wszystkie głośniki.

I jeszcze jedno pytanie, czy można zmniejszyć wielkość ikonek na pulpicie?

Proszę o pomoc i pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: 23 Sierpień 2009, 18:19:35 wysłana przez maka »

Odp: Windows 7 i głosniki 5.1
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Sierpień 2009, 18:47:57 »
I jeszcze jedno pytanie, czy można zmniejszyć wielkość ikonek na pulpicie?
Tak mozna zmienic wielkosc ikonek.
1 sposob:Prawoklik myszką na dowolne wolne miejsce pulpitu,potem wybierasz widok i masz do wyboru jedna z 3 mozliwosci-male srednie badz duze ikony.Istnieje mozliwosc dopasowania dowolnego rozmiaru ikonek sposobem 2.lewoklik myszka na dowolne miejsce pulpitu przytrzymujesz lewy przycisk myszy i nie zwalniajac go naciskasz clrl lewy nadal nie zwalniajac 2 przyciskow ctrl i lewego myszki poruszasz kolkiem myszy w celu zwiekszenia badz zmniejszenia ikonek ;)A konkretnie jaki to Realtek?
« Ostatnia zmiana: 23 Sierpień 2009, 18:51:24 wysłana przez michalus »

Offline qnex

« Odpowiedź #2 dnia: 23 Sierpień 2009, 21:25:30 »
Wygląda na to, że są źle podłączone głośniki, nawet jeśli na XP były dobrze podpięte, to tu mogą być źle.
Ten bardzo słaby dźwięk to za pewne sygnał z odciętym górnym pasmem, specjalnie dla subwoofera.

« Odpowiedź #3 dnia: 24 Sierpień 2009, 20:46:02 »
W tym co jest w windowsie to nic nie skonfigurujesz w tym i dźwieku, musisz zainstalować menadżer konfiguracyjny od realteka.