TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 a odświeżanie monitora

Windows 7 a odświeżanie monitora
« dnia: 05 Wrzesień 2009, 00:31:48 »
No cóż moj problem polega na tym, że...
posiadam monitor hyundai B91D ktorego rozdzielczoscia nominalna jest 1280-1024 a jedynie w pełni ostry obraz mozna uzyskac na odswiezaniu 72Hz
Mój główny system to XP w którym mam do wyboru 60,70,72,75 Hz typy odswiezania NATOMIAST w Windows 7 jedynie mam
60,75 Hz obie te wartosci nie nadaja sie do dluzszego uzytkowania . Probowalem n-roznych sposobow znalezionych w internecie jak zmienic odswiezanie w komputerze , sciagalem 3 programy i nic nawet nividia tools (moja karta to 9600 gt )
zawiodla, gdy staralem sie zmienic odswiezanie na 72hz ta zawsze ustawiala to jako 75hz gdy ustawialem -70 ustawialo jak na 60hz
Sciagnelem najnowsze sterowniki od Nvidi i ciagle to samo a sterowniki od monitora raczej malo dadza.
Wiec jest jakis sposob na to czy bede musial czekac na premiere 7 i MOZE dopracowane sterowniki ...

Odp: Windows 7 a odświeżanie monitora
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Wrzesień 2009, 09:29:06 »
Spróbuj tego programu:

http://www.pagehosting.co.uk/rf/download.html

U mnie spisywał się świetnie, jeżeli nie mogłem wybrać żądanego trybu odświeżania.

« Odpowiedź #2 dnia: 05 Wrzesień 2009, 13:45:49 »
a może nie zainstalowales sterowników od monitora?

« Odpowiedź #3 dnia: 05 Wrzesień 2009, 14:08:03 »
Ten program nie dziala tak jak 2 inne jakis blad wyskakuje oldcostam...pewnie pod w7 tak jest tylko

sterowniki od monitora mowisz , plyte co dostalem z monitorem nie moge zainstalowac pod w7 a sterwoniki ktore sciagalem z neta to jakis pliczek ktory dodaje wpis rejestrze chyba ale klikam na niego i nic sie nie dzieje

« Odpowiedź #4 dnia: 05 Wrzesień 2009, 21:11:07 »
może wejdź w menedżer urządzeń, odnajdź monitor, kliknij prawym, właściowosci, aktulalizuj sterownik i przegladaj moj komputer w poszukiwaniu sterownika oprogramownia

« Odpowiedź #5 dnia: 05 Wrzesień 2009, 22:03:38 »
Musisz zainstalowac stery dla monitora by wymusic odswiezanie 72 Hz.Ale jest problem.Bo jeszcze nie ma dzialajacych sterow pod ten monitor i Windows 7 :-[.Musisz czekac poki co

« Odpowiedź #6 dnia: 05 Wrzesień 2009, 23:25:23 »
ta nic nie da sie zrobic raczej , zainstalowalem sobie tera viste i wystarczylo ,ze zainstalowalem sterowniki karty i odrazu moglem ustawic wybrane odswiezanie.
I tera mam inne pytanie co zrobic z tym nieszczesnym cleartype ;d jak wlaczone jest to tekst w windows lepiej wyglada ale tekst na necie gorzej a jak wylacze to na odwrot, czcionka  przez to wydaje sie nieostra w windows xp zadnych problemow takich nie mialem odrazu rozdzialka odswiezanie dobre i jak zyleta obraz.

Łamanie regulaminu pkt1. jeszcze raz a zapewnie ci czas na poczytanie książek o kulturze .

lukas_gab
« Ostatnia zmiana: 06 Wrzesień 2009, 00:31:51 wysłana przez lukas_gab »