TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 64 bit

Windows 7 64 bit
« dnia: 10 Wrzesień 2009, 18:51:51 »
Chcę się zapytać czy tak po prostu mogę sobie zainstalować 64 bitowy Windows 7 czy muszę mieć odpowiedni procesor 4GB ramu ?
Chcę sobie sprawdzić czy komputer będzie sobie lepiej/gorzej chodził  :D

Odp: Windows 7 64 bit
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Wrzesień 2009, 18:53:19 »
Chcę się zapytać czy tak po prostu mogę sobie zainstalować 64 bitowy Windows 7 czy muszę mieć odpowiedni procesor 4GB ramu ?
Chcę sobie sprawdzić czy komputer będzie sobie lepiej/gorzej chodził  :D
Nie musisz miec 4GB ramu natomiast musisz miec procesor obslugujacy instrukcje 64 bitowe ;).Ale jesli masz ponizej 4GB ramu to mysle ze instalowanie wersji 64 bitowej mija sie z celem
« Ostatnia zmiana: 10 Wrzesień 2009, 18:55:09 wysłana przez michalus »

« Odpowiedź #2 dnia: 10 Wrzesień 2009, 19:02:44 »
Po prostu zasilacz mi świerszczy - nie miałem tego na Viście 32 bit Home Premium, mam to w Windows 7 RC, RTM [PL/ENG] 32 bit Ultimate...

Laptopa nie chce oddać do serwisu bo każą przesłać cały i nie będę go miał przez miesiąc...
Myślałem że to może wina OS'a  ;) Jutro chciałem zainstalować Vista HP i sprawdzić a potem ew. Windows 7 HP, no i Windows 7 Ultimate 64 bit - może bym się coś dowiedział  :D

« Odpowiedź #3 dnia: 10 Wrzesień 2009, 22:25:44 »
świerszczy? czyli nie działa tak jak powinien? nie możliwe żeby to była wina systemu, chyba ze sie myle

« Odpowiedź #4 dnia: 10 Wrzesień 2009, 22:40:02 »
Zasilacz świerczy bo to jest cewka i musi , albo się zakurzyła ;p To normalne, niektóre swierczą przy obciążeniu ( mój od laptopa ), w idllu ( nowe od nokii ) , po długim czasie ( mój telewizor ) i nie przejmował bym się tym, czasami poprostu jest cicho i się słyszy. Jak mi na mobo świerczało to poprostu zalałem klejem na ciepło i przeszło, jednak tobie tego nie radze, i najlepiej zneutralizuj to lampką wina.

« Odpowiedź #5 dnia: 11 Wrzesień 2009, 15:23:21 »
Dzięki za odpowiedź, miałem podejrzenia co do systemu bo pierwszy zasilacz padł 3/4 miesiące temu (po roku z 3 miesiącami użytkowania) właśnie jak zainstalowałem Windows 7 RC [dziwny traf i pewnie przypadek]... no a potem wymienili zasilacz i pewnego wieczoru nagle mnie jakieś piszczenie dopadło, potem znowu to samo... i w końcu się skapnąłem że to zasilacz  ???