TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Stabilność Windowsa 7

Offline orzech

• 199
  • Windows 7 Ultimate PL
Odp: Stabilność Windowsa 7
« Odpowiedź #45 dnia: 22 Styczeń 2009, 10:36:57 »
U mnie wszystko działą ok, build 7000. Czasami WMP mial jakies bajki, ale nie zbadalem tego do konca, bo zdecydowanie wole Winampa i Allplayera - kwestia przyzwyczajenia. Pozdrawiam.
Intel Core Duo T2390 @ 1.86 GHz 1 MB L2 cache | 2GB DDR2 667 MHz | Intel GMA X3100 LCD CrystalBrite. | Windows 7 build 7600 activated.

« Odpowiedź #46 dnia: 23 Styczeń 2009, 23:52:43 »
U mnie Bulid 7000 zachowuje się lepiej niż Vista. Na przykład PoP: Piaski Czasu chodzi szybciej, to samo z Komapnią braci. Jedynie co to mnie odrzuciło to mały crash po instalacji sterowników, które potem spokojnie zostały pobrane przez Windows Update
zapraszam na MSN -> forzafan.szoka3@gmail.com
Jak jestem na MSN to siedzie na Windows 7 i kombinuje przy nim :)

« Odpowiedź #47 dnia: 26 Styczeń 2009, 11:20:05 »
u mnie tez dziala stabilnie zadnych problemow a tu jest info o dacie instalacji systemu :)

Offline orzech

• 199
  • Windows 7 Ultimate PL
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Styczeń 2009, 12:21:55 »
Cieszymy się, że również działa Ci stabilnie, ale napisz proszę, po co nam data instalacji twojego systemu?
Intel Core Duo T2390 @ 1.86 GHz 1 MB L2 cache | 2GB DDR2 667 MHz | Intel GMA X3100 LCD CrystalBrite. | Windows 7 build 7600 activated.

« Odpowiedź #49 dnia: 26 Styczeń 2009, 19:28:07 »
No to powiem coś na temat używania Windows 7.
Błędy:
- od jakiegoś czasu nie mam ikonek do losowo wybranych folderów i programów, są ikony nieznanych plików
- google chrome jest niesamowicie procesochłonny, na poprzednim buildzie było normalnie, teraz przy otwartej jednej karcie dochodzi do 70 % gdzie kiedyś 10% ( 2 razy formatowany komputer )
- zanika czasami dźwięk, wyskakuje komunikat, że sterowniki do karty dźwiękowej są niepoprawne, po restarcie już ok.
- czasami znacznie spada wydajność komputera
- oczywiście problem z hibernacją, nie ma opcji, żeby komputer wstał po hibernacji, u paru osób się to powtarza;/

Jeszcze coś było, ale zapomniałem;-)  Ale jak sobie przypomnę to dam znać:-) Pozdrawiam

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
« Odpowiedź #50 dnia: 26 Styczeń 2009, 19:35:28 »
No to powiem coś na temat używania Windows 7.
Błędy:
- od jakiegoś czasu nie mam ikonek do losowo wybranych folderów i programów, są ikony nieznanych plików
- google chrome jest niesamowicie procesochłonny, na poprzednim buildzie było normalnie, teraz przy otwartej jednej karcie dochodzi do 70 % gdzie kiedyś 10% ( 2 razy formatowany komputer )
- zanika czasami dźwięk, wyskakuje komunikat, że sterowniki do karty dźwiękowej są niepoprawne, po restarcie już ok.
- czasami znacznie spada wydajność komputera
- oczywiście problem z hibernacją, nie ma opcji, żeby komputer wstał po hibernacji, u paru osób się to powtarza;/

Jeszcze coś było, ale zapomniałem;-)  Ale jak sobie przypomnę to dam znać:-) Pozdrawiam

Hm to tylko beta + pewnie twój sprzet jest unikatowy jeszcze u nikogo nie widziałem tylu problemów...

Co do hibernacji działa jak należy...tylko że ja budze go przyciskiem power bo używam starą klawiature sprawdz ustawienia hibernacji...

« Odpowiedź #51 dnia: 26 Styczeń 2009, 22:34:42 »
@orzech tylko dla informacji jak dlugo mam system zainstalowany ;)

« Odpowiedź #52 dnia: 27 Styczeń 2009, 09:15:32 »
3 tygodnie i bez problemu :] po 5h dziennie
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także. - Winston Churchill
Nie ma nic dobrego w wojnie. Z wyjątkiem jej końca. - Abraham Lincoln

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Styczeń 2009, 11:16:03 »
3 tygodnie i bez problemu :] po 5h dziennie

Też 3 tygodnie ale pare razy zostawiałem kompa 24 godzinki na dobe po okołu 48+ są problemy z zamykaniem systemu...

« Odpowiedź #54 dnia: 27 Styczeń 2009, 21:31:04 »
Bardzo chwalę sobie tego Windowsa. Działa od wczoraj od godziny 15 do tej pory. Nie było żadnych problemów.
Teraz napiszę mini(mini) reckę. Bardzo obiektywne odczucia, pisane jednak z hype na ten system ;]
Z Visty (32bit) korzystałem całe 2 tygodnie... Dłużej nie wytrzymałem.   Ściągając Windows 7 build 7000 nie pokładałem w nim wielkich nadziei. Myślałem, że tak jak z Vistą M$ robi dużo szumu o nic. Jednak po ściągnięciu i zainstalowaniu tego OS zostałem pozytywnie zaskoczony. System (64bit) nie "opieprzał się" wcale. Programy uruchamiały się niewiele wolniej niż na XP, a dużo szybciej niż na V. Zostałem mile zaskoczony tym, iż od razu przez Windows Update zostały znalezione wszystkie niezbędne sterowniki i poprawki. W przeciwieństwie do V z 7 nie miałem żadnych problemów w kwestii sterowników. Jedyne minusy to to, że nie mogę ustawić dźwięku 5.1, mam w ej chwili jedynie 2.1. Ściągam również sterowniki do drukarki, zobaczymy jak się spiszą. Patrząc jednak na to, iż to dopiero build jestem niezwykle rad, z tego, że Windows tak świetnie sobie z oprogramowaniem radzi. Vistę zainstalowałem około 2-3 miesięcy po premierze i miałem problemy :D Aero jest fajnym bajerem, a do tego nie zżera tyle pamięci co V. Z 2GB RAMu Windows 7 pobierał około 25-30% (500mb). Nie wiem jak przy grach, czy system jeszcze bardziej się "kompresuje" czy nie, ale raczej tak :D Nawet Vista potrafiła dużo zejść z RAMu, gdy odpalaliśmy coś bardziej wymagającego. O grach napisałem w osobnym topicu (w skrócie- póki co pozytywnie). Jeżeli M$ czegoś nie sknoci to na 100% w dniu premiery z przyjemnością wyłożę około 1000zł na wersję Ultimate. Gorąco polecam, jak na wersję testową Winda już teraz spisuje się naprawdę dobrze.

PS Największe wrażenie zrobiło na mnie wrzucenie 15GB muzyki do Winampa w- uwaga!- 3s!

« Odpowiedź #55 dnia: 03 Luty 2009, 02:24:23 »
Teraz moj wrażenia :) Także bardzo pozytywne :)
Wczesniej użytkowalem Viste Ultimate 64bit PL mimo że wiele moich znajomych ma uprzedzenia do Visty... Zapewne z powodu ich sprzętu :P Albo dlatego że lubią wygodę a ja lubię i wygode i troche sobie poutrudniać a wiadomo, że żeby sobie ułatwić trza najpierw troche sobie utrudnić.
Mimo, że miesiac temu miałem kopoty z instalacją Win7 to teraz po egzaminach spóbowałem nowego sposobu, Czyli Upgrade z Visty 64bit Eng.
Dzięki temu wszystkie stery były od razu zainstalowane.
Wracając do wydajności - wyraźne odczucia w poprawie szybkości działania systemu w porownaniu z Vistą. podoba mi sie też baaaardzo nowa funkcjonalność paska tego na dole :P i jego działanie, które jest ulepszeniem paska z Visty :) Po wnikliwej lekturze zmieniłem swoj dock i praktycznie nie mam żadnych ikon skrotow programów na pulpicie :) Także dodane gadżety nie spowalniają i nie przeszkadzają w korzystaniu z systemu. Dobrze że można je umieszczać gdzie się chce :) Tak samo bardzo podobaja mi się kompozycje, w ktorych pulpit wygląda wręcz bajecznie :] Win7 uzytkuje na Raid0 juz od mniej więcej tygodnia i mimo angielskiego języka i niedziałania SubEdit(jak na razie), co i tak nie ma znaczenia jestem zadowolony :) Na początku system zzużywał 600MB Ram, teraz średnio 1000MB (a dokładnie 975MB) z włączoną najlepszą wydajnością w ustawieniach energii. zobaczymy jak dodam 2GB Ram, ktore tymczasowo od 2tyg nie mam bo pożyczylem komuś :P W Viscie mi średnio przy 4GB Ram system zzużywał 1600MB, jak dołoże ram to ten aspekt sprawdze ;] W porownaniu z Vistą uzywanie dysku w Idle tez jest mniej odczuwalne :) Chyba programiści posłuchali rad użytkownikow i teraz dysk tak czesto nie śwista :P
« Ostatnia zmiana: 03 Luty 2009, 02:53:22 wysłana przez Precello »
Windows 7 b.7100 64-bit
ASUS P5E-VM DO, E5200 2,5Ghz@3,42Ghz, 2048DDR2 800Mhz@933Mhz, ASUS HD4850
ST3500320AS x2 RAID0 Matrix
GATEWAY 2485W 24" + SAMSUNG LE40A856 40" :D

« Odpowiedź #56 dnia: 03 Luty 2009, 23:12:31 »
Mi przy 4GB ram zjada niecały 1GB :)

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #57 dnia: 04 Luty 2009, 02:15:09 »
Zabawne mam pierwszy problem z W7 a mianowicie tapeta na pulpicie nie wyswietla się jest czarne tło  :D trudno minimalny bład w becie...pewnie z mojej winy cos mi się zdaje... :)

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #58 dnia: 04 Luty 2009, 10:16:48 »
Zabawne mam pierwszy problem z W7 a mianowicie tapeta na pulpicie nie wyswietla się jest czarne tło  :D trudno minimalny bład w becie...pewnie z mojej winy cos mi się zdaje... :)

U mnie działała od razu tapeta i muszę przyznać, ze ją od razu zmieniłem, bo ta rybka mi się średnio podobała. ;)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #59 dnia: 04 Luty 2009, 11:31:36 »
Coś zepsułem z pulpitem hehe nic potem naprawie za dużo danych mam teraz żeby grzebac...