Teraz moj wrażenia
Także bardzo pozytywne
Wczesniej użytkowalem Viste Ultimate 64bit PL mimo że wiele moich znajomych ma uprzedzenia do Visty... Zapewne z powodu ich sprzętu
Albo dlatego że lubią wygodę a ja lubię i wygode i troche sobie poutrudniać a wiadomo, że żeby sobie ułatwić trza najpierw troche sobie utrudnić.
Mimo, że miesiac temu miałem kopoty z instalacją Win7 to teraz po egzaminach spóbowałem nowego sposobu, Czyli Upgrade z Visty 64bit Eng.
Dzięki temu wszystkie stery były od razu zainstalowane.
Wracając do wydajności - wyraźne odczucia w poprawie szybkości działania systemu w porownaniu z Vistą. podoba mi sie też baaaardzo nowa funkcjonalność paska tego na dole
i jego działanie, które jest ulepszeniem paska z Visty
Po wnikliwej lekturze zmieniłem swoj dock i praktycznie nie mam żadnych ikon skrotow programów na pulpicie
Także dodane gadżety nie spowalniają i nie przeszkadzają w korzystaniu z systemu. Dobrze że można je umieszczać gdzie się chce
Tak samo bardzo podobaja mi się kompozycje, w ktorych pulpit wygląda wręcz bajecznie :] Win7 uzytkuje na Raid0 juz od mniej więcej tygodnia i mimo angielskiego języka i niedziałania SubEdit(jak na razie), co i tak nie ma znaczenia jestem zadowolony
Na początku system zzużywał 600MB Ram, teraz średnio 1000MB (a dokładnie 975MB) z włączoną najlepszą wydajnością w ustawieniach energii. zobaczymy jak dodam 2GB Ram, ktore tymczasowo od 2tyg nie mam bo pożyczylem komuś
W Viscie mi średnio przy 4GB Ram system zzużywał 1600MB, jak dołoże ram to ten aspekt sprawdze ;] W porownaniu z Vistą uzywanie dysku w Idle tez jest mniej odczuwalne
Chyba programiści posłuchali rad użytkownikow i teraz dysk tak czesto nie śwista