TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

slmgr -rearm NIE DZIAŁA :(

Offline mru

slmgr -rearm NIE DZIAŁA :(
« dnia: 24 Wrzesień 2009, 09:22:50 »
Zainstalowałem sobie 4tygodnie temu Win7Pro RTM i zamierzałem przedłużać okres testowania poleceniem slmgr -rearm póki nie dostane przesyłki z Win7 po premierze.
Wczoraj spróbowałem i nic tylko jakiś plik ini o takiej nazwie się otworzył. Co robię źle?

Odp: slmgr -rearm NIE DZIAŁA :(
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Wrzesień 2009, 09:26:14 »
Wpisz slmgr.vbs -rearm

« Odpowiedź #2 dnia: 24 Wrzesień 2009, 11:44:54 »
Wpisz slmgr.vbs -rearm

mru ruszyło ci?

Ja też głowiłem się na tym bo w konsoli nie miałem uprawnień.
Jak ci coś wywali to start -> akcesoria -> windows powershell i tam to wpisz. Mi dopiero tam załapało. Resecik potem i śmiga :)
Życie jest zbyt krótkie żeby się nie bawić.
--------------------------

Offline mru

« Odpowiedź #3 dnia: 24 Wrzesień 2009, 12:55:25 »
w pracy teraz jestem a kompa wylaczylem w domu, wiec nie moge sprawdzic

Offline mru

« Odpowiedź #4 dnia: 24 Wrzesień 2009, 21:01:48 »
Wpisz slmgr.vbs -rearm

juz chyba wiem o co chodzi notepad++ powiazal mi sie z plikami vbs i dlatego nie dziala, bo otwiera w nim
co powinno byc normalnie powiazane z plikami vbs?

« Odpowiedź #5 dnia: 24 Wrzesień 2009, 21:16:13 »
slmgr.vbs to plik skryptu w jezyku VBScript a otwierany powinien byc Microsoft Windows Based Script

Offline mru

« Odpowiedź #6 dnia: 24 Wrzesień 2009, 21:21:48 »
slmgr.vbs to plik skryptu w jezyku VBScript a otwierany powinien byc Microsoft Windows Based Script

tzn z plikiem wscript.exe?
Jesli tak to cos nie dziala - wyrzuca komunikat, ze "There is no script engine for file extension ".vbs"."
Moze on probuje edytowac ten plik przez tego wscript.exe to jak zmienic pod win7 akcje z edytuj na otworz?

« Odpowiedź #7 dnia: 24 Wrzesień 2009, 21:31:47 »
Tak do otwierania trzeba uzyc wscript.exe z katalogu system32.Zrob skrot na pulpicie w lokalizacji wpisz slmgr.vbs potem najedz na niego prawoklik wlasciwosci karta ogolne zmien pole otwierany za pomoca kliknij zmien jesli nie pojawi sie zalecany program microsoft windows based script to kliknij przegladaj a nastepnie wskaz sciezke do wscript.exe zaptaszkuj jeszcze zawsze uzywaj tego programu

Offline Tom

• 589
  • ;)
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Wrzesień 2009, 21:32:47 »
X:\Windows\system32\slmgr.vbs

X to litera partycji z Windowsem. Otwierasz, odszukujesz i ustawiasz wg potrzeb we właściwościach.
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

Offline mru

« Odpowiedź #9 dnia: 24 Wrzesień 2009, 21:44:08 »
Tak do otwierania trzeba uzyc wscript.exe z katalogu system32.Zrob skrot na pulpicie w lokalizacji wpisz slmgr.vbs potem najedz na niego prawoklik wlasciwosci karta ogolne zmien pole otwierany za pomoca kliknij zmien jesli nie pojawi sie zalecany program microsoft windows based script to kliknij przegladaj a nastepnie wskaz sciezke do wscript.exe zaptaszkuj jeszcze zawsze uzywaj tego programu

nic to nie daje - cholera jutro uplynie mi termin na aktywacje i wtedy to juz nic nie zrobie:(
ech piep$@%^& notepad++

« Odpowiedź #10 dnia: 24 Wrzesień 2009, 21:51:33 »
Spokojnie to tylko awaria :)
Odpal N++ w ustawieniach w preferencje, powiązania i tam masz powiązania plików.
Wyczyść zarejestrowane i wsio
Życie jest zbyt krótkie żeby się nie bawić.
--------------------------

Offline mru

« Odpowiedź #11 dnia: 24 Wrzesień 2009, 22:57:05 »
Spokojnie to tylko awaria :)
Odpal N++ w ustawieniach w preferencje, powiązania i tam masz powiązania plików.
Wyczyść zarejestrowane i wsio

nie jest zarejestowany, nawet nie kazalem mu przejmowac skojarzen innych plikow niz txt i zblizone

no trudno skopiowalem zawartosc partycji c:\ jakbym musial jutro na nowo instalowac

« Odpowiedź #12 dnia: 24 Wrzesień 2009, 23:00:42 »
spróbuj którejś z komend:

sysprep /generalize

slmgr.vbs –rearm

rundll32 slc.dll,SLReArmWindows

slmgr /rearm

« Odpowiedź #13 dnia: 05 Październik 2009, 22:01:47 »
Pierwsze co musimy zrobić to wchodzimy do katalogu C:\Windows\System32 odnajdujemy plik cmd.exe klikamy na niego prawym klawiszem i aktywujemy opcje Uruchom jako Administrator otworzy się linia komend wpisujemy w niej slmgr -rearm i klikamy Enter

Po wszystkim restartujemy kompa i cieszymy się z nowych 30-tu dni  ;) i tak można zrobić tylko 3 razy

Działa na 100% przetestowane  :D
« Ostatnia zmiana: 05 Październik 2009, 22:03:27 wysłana przez bizon69 »
TOSHIBA P305D-S8828, AMD Turion X2 RM-70 2.0 GHz, 4GB Samsung PC2-6400 800mhz, ATI Radeon HD3100, Chipset AMD M780V