Witam, jako ze jestem w programie MSDNAA, jestem szczęśliwym posiadaczem pełnej wersji Windows 7 Profesional x64 oraz x86
na laptopie zainstalowałem sobie wersję x64 działa bez problemu, skorzystalem takze z waszego poradnika jak spolszczyć systerm, dzięki dodatkowi Language Pack.
i tu pojawia się mój problem, na laptopie poprostu zainstalowałem na surowo system, następnie spolszczyłem i działa.
Na komputerze stacjonarnym mam zainstalowaną wersję Vista Home Premium x86 pl, chciałbym ją zaktualizować do Windows 7 x64 lub jeżeli to nie możliwe do x86, problem tkwi w barierze jezykowej, Vista jest po polsku, a 7 po angielsku. Próbowałem więc zmiany języka w Viście przy pomocy programu (Vistalizator_beta) niestety jezyk wyświetlany się zmienia na angielski ale podstawowy nadal zostaje polski, i nadal nie mogę zaktualizować systemu do 7.
Pytanie jest następujące, czy da się "oszukać" instalkę żeby pokazać 7 że vista jest angielska ? lub czy da się całkowicie zangielszczyć vistę ?
Instalacja na surowo odpada, bo nie wyobrażam sobie szukać ok 700 instalek do moich programów, w tym photoshopa, corela, office,vs c++, vs c#,vs basic.
po porstu nie chce mi się tego wszystkiego na nowo instalować i konfigurować
pozdrawiam.
przy okazji w życiu nie widziałem aż tak stabilnego x64 systemu, praktycznie wszystkie programy x86 działają pięknie i bez zarzutu :-)