TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Jaja z systemem.

Jaja z systemem.
« dnia: 05 Październik 2009, 18:54:35 »
Taka już moja dola,że jak coś instaluje zawsze jest 1800 dziwacznych bugów czy problemów niespowodowanych moją winą :/.
MIałem już problem z netem ( niewiedzieć czemu miałem język chiński, w niektórych miejscach w wersji 7000)dopiero po 2h wyszukiwania cudownej tabeli z protokołem tpc/ip -_-.
Nie mówiąc o jajach z wersjami WIn7 !. Kiedy to chciałem zainstalować 7000 ( tak było napisane w oficjalnym raporcie na str. Microsoftu po angielsku) i dopiero zuuupełnie przypadkowo znalazłem hasełko o wersjach :>. ALe udało się.

Ale to jest nic w porównaniu z tym.

Po prostu podczas aktualizacji wywalił bug. polska wersja nie chce się zainstalować, nawet po 3 krotnej aktualizacji.

looknijcie teraz... to szczyt kurwa.

ps. Co myślicie o połączeni pc tools firewall plus z Avastem?
ps2. jakie jest najlepsze rozszerzenie na zrzuty obrazu?

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
Odp: Jaja z systemem.
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Październik 2009, 21:48:57 »
po pierwsze, nie przeklikaj, od tego nie jest forum!
Wersja rc ma nieraz takie problemy, pobierz mui offline i zainstaluj lokalnie. Pobierz rtm. A wgl skad pobierasz te windowsy, że takie są z nimi problemy?

ps głupota ;) połącz avira pe classic i zapora wbudowana w windows, ew comodo.

« Odpowiedź #2 dnia: 05 Październik 2009, 21:55:12 »
Ależ ja absolutnie rozumiem że to wersja RC z błędami. Ale dziwi mnie błąd z windows update.
2 kolegom o instalowałem i zero problemów -_-.
A wiesz gdzie mogę dać screena razem z bugiem? Chce wiedzieć co on oznacza. Bo może to być jak z BlueScreenem że błąd na coś wskazuje.
A wracając, czemu sądzisz że połączenie tych 2 programów jest głupotą?
Z comodo... czytałem o nim niezbyt pochlebnie( nie odnośnie firewalla) odnośnie instalowania toolbari i innego zgrzybialca.
Co o tym sądzisz?

Dodaje też PSR ( Problem Step Recorder)

http://ul.to/6yv57a
http://www.virustotal.com/pl/analisis/ae9c6e03181065b10401576013d718bea0cac82bf6ff0003fcc404bf2037943a-1254766304

Ps. Sry za przeklinanie. Wściekły byłem i tyle;/.

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Październik 2009, 22:17:31 »
Przeklinanie wybaczam  ;) rozwiązanie znalazlem, lecz niestety połowiczne gdyż angielski znam w stopniu podstawowym, http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/vistawu/thread/e6d6416c-b7dd-4e02-8bb3-9fbd36996f59 ale kroki są po kolei więc sobie poradzisz. A o zabezpieczenie niie w sensie głupoty, ale optymalności, avast jest po prostu słaby, a pc tools nie lepszy od systemowej zapory. Polecam, co ja na razie używam połączenie avira personal edition classic i zapora systemu windows. Szybko, skutecznie, bezpiecznie.