TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Instalacja Systemu - czarny ekran (już około 2 godziny)

Instalacja Systemu - czarny ekran (już około 2 godziny)
« dnia: 09 Październik 2009, 00:23:07 »
Witam,

Problem mam taki. Windows 7 RTM PL instalowałem najpierw na laptopie Toshiba Satellite i poszło o dziwo bardzo sprawie i szybko - tak 40 min i po sprawie.

Potem z tego samego nośnika próbowałem zainstalować na komputerze stacjonarnym o konfiguracji... postaram się jak najdokładniej:

Procesor : INTEL CORE 2 QUAD Q8200
Płyta główna: ASUS P5Q SE PLUS
RAM : DDR2 4 GB 1000MHZ DUAL G.SKILL PI CL5
Karta muzyczna (być może jest problemem ) SB AUDIGY I
Dysk: HDD SAMSUNG 1TB HD103UJ 7200 SATAII (podzielony na 3 partycje... ta pod Windows 7 ma 50GB)
Karta graficzna : GAINWARD RADEON HD4850
Karta TV (być może też to problem) LEADTEK WINFAST TV2000XP GLOBAL FM

Fakt,że zanim wyskakują opcje instalacji języka to trzeba poczekać z 10min pominę, bo tak się zdaża... ale po drugim resecie mam czarny ekran już 2 godziny...
Po pierwszym resecie dysk zaczął pracować intensywnie, od razu wygasił się monitor (HP 2475 podłączony przez DVI) zgłaszając brak sygnału... potem dysk pracował dalej, komputer się zresetował i po drugim resecie dysk już nie pracuje właściwie, wisi tak od ponad 1.5 godziny (czasem dysk pojedyńczo "mignie".)
Zresetowałem na siłę, wykręciłem kartę muzyczną i kartę TV... puściłem z profilu awaryjnego i napisało, że proces instalacji nie został zakończony... znowu reset i znowu ekran się wygasił (brak sygnału) i znowu czarno zupełnie - od wielu minut.

Macie może jakiekolwiek pomysły? XP działa bez problemu i bez problemu się instaluje.

Z góry wielkie dziękuję za pomoc.

Odp: Instalacja Systemu - czarny ekran (już około 2 godziny)
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Październik 2009, 06:24:49 »
Miałem ten sam problem, ale miałem podkręconego kompa. Cofnąłem wszystko do pierwotnych wartosci i instalacja ruszyła

« Odpowiedź #2 dnia: 09 Październik 2009, 08:05:30 »
Komputer nie jest podkręcony, chodzi na fabrycznych ustawieniach - zarówno procesora jak i karty graficznej.

« Odpowiedź #3 dnia: 10 Październik 2009, 10:28:43 »
ustaw pamiec na 800mhz i zobacz czy pojdzie

« Odpowiedź #4 dnia: 10 Październik 2009, 19:31:47 »
Nie poszło :)

Problem jednak rozwiązany. Pomogło wpięcie na czas instalacji karty firmy Nvidia. Po instalacji tym razem pełnej, i po uruchomieniu Windows 7 - ruszyło. Potem wkręciłem znowu ATI i 7mka nie wstała.
Pomogło zastąpienie sterowników dla kart ATI (made by Microsoft) na referencyjne od ATI... wszystko to w trybie awaryjnym. Siódemka chodzi pięknie.

Dzięki za wskazówki.

« Odpowiedź #5 dnia: 15 Czerwiec 2010, 15:52:08 »
ale jak nie masz karty nvidia zeby podmienic to mam zrobic?