Witam, mam dwa problemy związane z siecią. Najpierw ten bardziej ważny: posiadam drukarkę lexmark p4330 która jest podłączona do komputera z win xp, udostępniłem ją, jest widoczna w otoczeniu sieciowym. Cała sieć podzielona jest przez router, komputer poprzez kabel a laptop droga radiową. Na laptopie zainstalowany jest win 7, po wgraniu sterowników od visty (support zapewniał że muszą działać) niby jest wszystko w porządku lecz podczas podłączania się do tej drukarki sieciowej wywala komunikat: System windows nie może podłączyć do drukarki. kod błędu 0x0000000d. Co bym nie robił nie idzie zakończyć tej instalacji. Wyłączałem firewalle, odinstalowywałem antyvirusy, sprawdzałem pingowanie - wszystko w należytym porządku.
Drugi problem związany jest z udostępnianiem plików, a mianowicie gdy wchodze poprzez laptop (win7) do otoczenia sieciowego mam dostęp do wszystkich plików które udostępniłem na komputerze. Natomiast gdy próbuje wejść z komputera, owszem widoczne są udostępnione foldery laptopa lecz pojawia sie komunikat ze nie ma wystarczających uprawnień.
Bardzo proszę o pomoc.