Witam,
Problem zdaje się banalny, ale znowu wychodzi, że Microsoft / Windows wie lepiej od użytkownika! :(
Stworzyłem Grupę domową z dwóch komputerów z Windows 7 Ultimate. Na jednym z nich udostępniłem kilka folderów, w tym "MP3" i "Wysypisko śmieci". Po udostępnieniu zachciało mi się zmienić nazwy tych folderów na odpowiednio "Muzyka" i "Śmieci". I dalej już dupa czarna i totalna. Windows z uporem zasranego maniaka udostępnia te foldery ze STARYMI nazwami udziałów. Przez to - co oczywiste - są one nieosiągalne z drugiego komputera.
Próbowałem wielu sposobów. Wielokrotnie wyłączałem i włączałem ponownie udostępnianie. Resetowałem komputery. W ustawieniach zaawansowanych udostępniania dodawałem nowy udział - taki, jak aktualna nazwa folderu, a poprzedni (stara nazwa folderu) usuwałem. I nic. Kompletnie nic. Durny Windows 7 do usrania ogłasza (pokazuje) te dwa foldery pod starymi nazwami i za diabła nie mogę się do nich dostać z drugiego komputera.
Za wszelkie, najmniejsze nawet sugestie jak obejść tą głupotę będę wdzięczny dozgonnie!
Trejder