Co któreś ładowanie się systemu (Windows 7 Home Premium x64 - kompilacja 7600) następuje jego zawieszenie podczas animacji startu systemu. Po zrestartowaniu komputera i wybraniu opcji, by system uruchomił się normalnie, następuje prawidłowe uruchomienie. Problem znika na kilka następnych uruchomień, po czym znowu wraca na jedno uruchomienie wymagające restartu, i tak w kółko. Co prawda za każdym razem po restarcie system oprócz opcji normalnego uruchomienia proponuje skorzystanie z narzędzia do naprawiania systemu podczas uruchamiania (znanego już od czasów Visty), jednak skorzystanie z niego w tym wypadku powoduje więcej szkody niż pożytku - system wówczas już prawie wcale nie chcę się uruchomić, dopiero za którymś tam n-tym razem. Wiem, gdyż zrobiłem tak i musiałem przeinstalować potem cały system. Problem jednak nie znikł.
Moim zdaniem jest to spowodowane błędem podczas ładowania jakiegoś sterownika. Tylko czemu występuje to tylko czasami? Co wy o tym myślicie? Macie jakieś porady w tym temacie? Byłbym bardzo wdzięczny.
Dla pewności konfiguracja: Core 2 Quad Q6600 (4 x 2,40 GHz), 4 GB DDR-2 800, GeForce 8600GT