TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Niepowodzenie podczas aktywacji

Niepowodzenie podczas aktywacji
« dnia: 25 Styczeń 2010, 16:41:57 »
Posiadam oryginalny system Windows 7 Home Premium w wersji BOX.
Był już instalowany i aktywowany na jednym komputerze. Ale postanowiłam go wgrać na inny.
I pojawiła się problem. Nie chce mi aktywować, jest na pisane coś w rodzaju - wpisanego klucza produktu nie można użyć do aktywacji produktu Windows na tym komputerze.
Przecież to wersja BOX nie OEM. Podobno wersja BOX nie zostaje przypisana do jednego komputera, można ją instalować na więcej niż jednej maszynie (tylko nie jednocześnie).
Co więc mam zrobić? Pozostaje mi telefon do MS czy może ponowna instalacja coś da?

Proszę o odpowiedź i pozdrawiam

Offline Madzia

• 1220
Odp: Niepowodzenie podczas aktywacji
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Styczeń 2010, 18:52:50 »
Zarówno kluczem oem jak i box, można aktywować wiele komputerów, tyle ze przy oem będzie to równoznaczne z niedostosowaniem się do warunków licencji, ale nie ważne, nie istotne.
Jak nie możesz aktywować online, to aktywuj telefonicznie.

Odp: Niepowodzenie podczas aktywacji
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Styczeń 2010, 20:22:05 »
Zaskoczyło mnie to trochę, próbowałam aktywować system dopiero drugi raz od czasu zakupu i już się nie da online, zapewne jakieś zabezpieczenia antypirackie.
Dzięki za odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: 25 Styczeń 2010, 20:23:51 wysłana przez figa »