TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Reinstalacja WMP

Reinstalacja WMP
« dnia: 25 Styczeń 2010, 21:36:56 »
Przestał uruchamiać się Windows Media Player - systemowa 12-tka zainstalowana z OS Win 7 Ultimate 32.
Próby uruchomienia, znalezienia przyczyny okazały się bezowocne.
Odinstalowałem WMP przez wyłączenie tej funkcjonalności systemu. Teraz każda próba instalacji czy to poprzez włączenie funkcji WMP czy też z pobranej instalki WMP12, WMP11 kończy się błędem z komunikatem mniej więcej takim "Instalacja nie powiodła się z powodu błędu" bez numeru czy opisu błędu.
Reszta systemu, pozostałe funkcjonalności bez zarzutu.
Właściwie potrzebuję WMP jedynie do odtwarzania "wbudowanych" w niektóre strony www plików wideo.
Do odtwarzania plików medialnych używam AIMP'a i VLC.
Może ktoś wie jak rozwiązać problem niemożności zainstalowania ponownego WMP?

Odp: Reinstalacja WMP
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Styczeń 2010, 23:50:56 »
Wielkie dzięki za dobre chęci ale napisałem w poscie, że "Odinstalowałem WMP przez wyłączenie tej funkcjonalności systemu. Teraz każda próba instalacji czy to poprzez włączenie funkcji WMP .... kończy się błędem.." przy procedurze standardowej reinstalacji WMP czy WMC, którą wskazujesz w linku.
Moje pytanie dotyczy od początku problemu niemożliwości ponownego zainstalowania WMP i próby wyeliminowania przyczyny błędu jego instalacji.

Dokładnie na koniec reinstalacji WMP12 (przez włączenie funkcji systemu) wyświetlany jest komunikat:
"Błąd. Nie wszystkie funkcje systemu zostały poprawnie zainstalowane" i to wszystko :(
« Ostatnia zmiana: 26 Styczeń 2010, 00:47:29 wysłana przez kkruq »

« Odpowiedź #3 dnia: 28 Styczeń 2010, 19:18:49 »
Naprawdę nikt nie ma problemu z Windows Media Player'em?
Wiem, że nie jest potrzebny jak odtwarzacz czy to audio czy wideo, bo sam używam innych lepszych ...ale potrzebny jest do poprawnego
wyświetlania niektórych stron internetowych no chyba, że i do tego ktoś poleci jakiś lepszy zamiennik :)

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Styczeń 2010, 20:20:33 »
ten kłopot pojawia sie na słabych konfiguracjach sprzetowych ( a dokładnie to zauwazyłem na słabych jednordzeniowych prockach i grafika pod agp ) - sprobuj wyłaczyc aero - o ile dobrze pamietam pomagalo .