TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Upgrade Win7 do Wersji finalnej [Pytanie]

Upgrade Win7 do Wersji finalnej [Pytanie]
« dnia: 16 Luty 2010, 19:17:54 »
Yo.

Od wczoraj mam info ze za 14 dni moj Win7 straci waznosc, teraz pytanie czy majac inna wersje, juz finalna musze formatowac dysk czy instalacja na juz istniejacej wersji systemu jako upgrade wystarczy ? bo mam mase programow zainstaloanych a nie chcialbym ich stracic lub na nowo instalowac :/ i co z aktualizacjami czy beda dostepne na nie legalnej kopii ? No i np pobieram wlasnie wersje finalna, musze ja nagrac na plyte ? bo wersje RC instalowalem z dysku,poprostu zamontowalem obraz plyty nie musialem nagrywac.

Offline Madzia

• 1220
Odp: Upgrade Win7 do Wersji finalnej [Pytanie]
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Luty 2010, 01:05:59 »
Upgrade rc->rtm tak po prostu jest niemożliwy, ale pewnie jakoś tam się da ;D
Co znaczy nielegalnej kopii? Jak ci wykryje ze masz taka kopie, to będziesz miał czarna tapetę i komunikat o tym, w przeciwnym wypadku wszystko będzie działać ;D W moim podpisie masz link do strony z kluczami i tym aktywuj system przez telefon.

Offline xmms

« Odpowiedź #2 dnia: 21 Luty 2010, 23:57:17 »
przez telefon? Ma dzwonic do kogos podajac mu klucz jaki sciagnal ze strony?

Offline fazzi

• 180
  • W oczekiwaniu na Windows 8 ...
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Luty 2010, 00:34:44 »
Wierz mi kolego - automatom Microsoftu nie robi to większej róznicy  ;D

Offline xmms

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Luty 2010, 00:49:02 »
To po kolei czy klucz jaki sciagnalem ze strony microsoft gdy udostepniali wersje RC zadziala w RTM? Czy przez telefon aktywujac przejdzie to?

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Luty 2010, 12:10:11 »
Klucz z rc nie zadziala na rtm. Klucze do rtm masz w moim podpisie.
Przez telefon oczywiscie aktywujesz. Automat ci w tym pomoze ;D

Offline xmms

« Odpowiedź #6 dnia: 22 Luty 2010, 13:29:01 »
Hm te klucze tam podane sa oryginalne?

Pytanie, bo dzwonilem z komorki pod 22 594 19 99
I jest taki problem. Bo nie wiem co mam podac. Madzia mowisz, ze klucze jakie masz w podpisie. Tam sa w download dwa linki jedne od SLP a drugie jakies TOM

Dzwoniac pod numer automat mi mowi, ze rozmowy z konsultantami sa nagrywane. Podobno mialbyc automat IVR a jest tylko na poczatku. No nie bede z konsultantem rozmawial podajac mu klucz jaki mam z neta.

Gdzie to zadzwonic i ponawiam pytanie czy te klucze Magdo jakie masz w podpisie sa wymieniane?
« Ostatnia zmiana: 22 Luty 2010, 13:42:44 wysłana przez xmms »

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Luty 2010, 16:16:40 »
Tak, oryginalne.
Tonowo wybierasz aktywacje i automat się zgłosi, a nie konsultant.
Poza tym, klucza nie podajesz, tylko ten wygenerowany numer na podstawie klucza, nie pamiętam jak się nazywa, ale jak podasz klucz przy aktywacji, to system ci wygeneruje ten drugi. I dopiero ten drugi podajesz tonowo automatowi i on generuje trzeci, który wpisujesz w systemie i system aktywowany jest.

Offline xmms

« Odpowiedź #8 dnia: 22 Luty 2010, 18:02:27 »
To nie rozumiem po co te denne loadery? Które oprócz dodania obrazka swojego OEM nic nie dają? Przez nie mam kłopot, bo jakiś domyślny dodał mi się key i nie mogę usunąć. A muszę ponieważ nie uzyskam kluczu instalacyjnego tego 6 kodowego. :/ Jak usunąć klucz?

Madzia moglabys jakos GG podac lub cos, bo mnei zaraz kurwica wezmie. Przez te loadery nie moge cofnac zmian aby uzyskac ID instalacyjny.

na waszym Blogu sa lipne loadery. Kolega wyslal mi loader Windows 7 Loader Extreme v3. Tam jest Installation ID. Podalem go przez tel. Automat powiedzial, ze prawdopodobnie mam piracka wersje oprogramowania i nie wygeneruja mi kodu. Dlatego dziwilem sie o jakim wy telefonie mowicie skoro nie da rady aktywowac windowsa w ten sposob. Dziwne metody podajecie.

P.S. i te wasze klucze ze strony są już używane. Na pewno nie są oryginalne.

A tu jest odnośnik do peb.pl , w którym tłumacze sytuacje , gdzie Pani Magdo wprowadziła Pani w błąd. Bo najwyraźniej klucze te nie sa oryginalne

http://peb.pl/windows-7/758808-aktywacja-windows-loader-telefon-jak.html
« Ostatnia zmiana: 23 Luty 2010, 01:45:11 wysłana przez xmms »

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Luty 2010, 15:35:10 »
Jakby nie były oryginalne, to niby skąd? Ktoś je sobie wymyślił? :D