TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z uruchomieniem Win7 ważne

Problem z uruchomieniem Win7 ważne
« dnia: 16 Luty 2010, 19:30:12 »
Witam
Mam problem z Windows 7 Ultimate.
Otóż podczas pracy na komputerze nastąpił chwilowy zanik napięcia; komputer się zresetował a ładowanie systemy zatrzymało się na logu Windows i napisie "trwa uruchamianie systemu".
Nie działa również tryb awaryjny (zatrzymuje się na jednym pliku, dalej nie ładuje) ani w ogóle żadna z opcji dodatkowych.

Proszę o pomoc bo bardzo chciałbym dostac się do swoich dokumentów ...

pozdrawiam

Offline kamiton

• 1287
Odp: Problem z uruchomieniem Win7 ważne
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Luty 2010, 19:37:23 »
nie chce cie na zaś martwic - mi niedawno przytrafiło sie to samo - po zaniku pradu i ponownym właczeniu system nie ładował sie - co sie okazało ? wrzuciłem instalke do naprawy i ku mojemu zdziwieniu system nie mial z czego sie załadowac do naprawy - polecialem z instalatorem daley i co zobaczylem : jedna pusta partycje w dodatku niesformatowaną - a miałem podzielony dysk na dwie partycje . dla mnie w tym momencie jedynym ratunkiem była ponowna instalacja. Probowałem wczesniej z instalki ubuntu CD Live - niestety bez skutku.

« Odpowiedź #2 dnia: 16 Luty 2010, 19:46:11 »
Dziękuje za odpowiedź, ale... oby to nie było to  :( :(
Co do tego trybu awaryjnego to zatrzymuje się na pliku CLASSPNP.SYS

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Luty 2010, 21:38:24 »
sprobuj zresetowac jeszcze biosa - moze cos da, jak nie to odpal instalke i zobacz stan dysku.