TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z instalacją

Problem z instalacją
« dnia: 15 Styczeń 2009, 21:32:28 »
Witam! Mi problem wygląda tak że płyta mi startuje pisze Windows is loading files itp. Wybieram język klawiatury czas i daję dalej po tym wychodzi opcja instal now i po chwili wychodzi komunikat że nie może odnaleźć pliku nie pamiętam dokładnie ale chyba chodziło jakiś plik bez którego nie może zebrać informacji o płycie i nie zainstaluje.To na pewno nie błąd przy ściąganiu bo ściągałem już dwa razy i przy nagrywaniu też nie bo nagrywałem 3 razy.A gdy uruchomie setup na viscie to wychodzi komunikat że obraz płyty jest zły dodam że płyty nagrywałem w nero burning rom może ktoś miał taki problem proszę o pomoc
« Ostatnia zmiana: 15 Styczeń 2009, 21:56:09 wysłana przez dudus-knz »

Odp: Problem z instalacją
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Styczeń 2009, 21:56:55 »
No ciekawa sprawa...
Wystarczyło ściągnąć raz i sprawdzić sumę kontrolną - czy się zgadza, ja kiedyś ściągałem jakiś film 3 razy bo były złe sumy kontrole a co za tym idzie - błędy w pliku.
Jak nagrywasz płytę to nie na max. prędkości, warto zaznaczyć by po zapisie zweryfikowało dane...
Zrobiłeś tak  ??? to nie powinieneś mieć błędów...

« Odpowiedź #2 dnia: 15 Styczeń 2009, 22:11:16 »
sciągnołem 2 razy i obydwa miały taką samą wielkość dobrą.Nagrywałem z najmniejszą prędkością i dałem weryfikacje kompilacji czyli sprawdzanie danych i wszystko było ok. Tylko przed nagrywaniem w nero wychodzi ze obraz iso ma niewłasciwą długość i tam daję opcję ignoruj.Teraz właśnie nagrywam jeszcze raz tym razem dałem popraw.Brakuje pliku install.wim tak pisze i dlatego nie zainstaluje
« Ostatnia zmiana: 15 Styczeń 2009, 23:03:50 wysłana przez dudus-knz »

« Odpowiedź #3 dnia: 15 Styczeń 2009, 23:16:32 »
jednak jest ten plik na płycie install.wim więc dlaczego podczas instalacji pokazuje że go nie ma??
Już nawet nagrałem płytę w imgburn w sumie to już piąty raz i nic PROSZĘ O POMOC!!!!

« Odpowiedź #4 dnia: 16 Styczeń 2009, 07:16:19 »
nagraj w NERO EXPRESS

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Styczeń 2009, 09:23:34 »
NE i NBR to to samo, tyle, że NBR jest bardziej rozbudowane. Więc raczej nie ma różnic w nagrywaniu, no chyba że user zmienił ustawienia gdzieś w NBR i teraz płyta nie działa. A tak wogóle @dudus-knz używamy opcji edytuj i nie piszemy posta pod postem. ;)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

« Odpowiedź #6 dnia: 16 Styczeń 2009, 11:26:30 »
Nagrałem też w nero express ale wtedy płyta nie startuje po restarcie komputera
Kurde jak może być przyczyna że nie czyta pliku install.wim
Aha i jesli to ma znaczenie to dodam ze ściągnąlem wersje 64bit

« Odpowiedź #7 dnia: 16 Styczeń 2009, 11:54:37 »
no to wszystko dość dziwne wygląda...
Doszukujecie się problemu w nero ?
Do nagrania ISO zawsze używam PowerISO :P Skoro weryfikacja zapisu nie znajduje żadnych błędów to plik ISO jest błędny,
Oblicz sumę kontrolną i sprawdź z prawidłową.
Napisałeś że ściągnąłeś wersję 64 bit, może twój sprzęt ma kilka lat i nie jest zgodny z architekturą 64 bit. chodzi tu o procesor.

« Odpowiedź #8 dnia: 16 Styczeń 2009, 12:38:05 »
nagrałem nie tylko w nero ale także w Imgburn który nie pokazał żadnych błędów i komputer mam prawie nowy i vista 64bit mi działa bez problemu to windows 7 64bit też musi chodzić Mam procesor Intela Core 2 Quad i 4GB Ram więc z 64bit wersją nie powinno być problemu

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Styczeń 2009, 18:20:06 »
Widocznie coś musi być nie tak z płytką. Tutaj więcej nikt nie pomoże. Tym bardziej że chodzi o płytkę a nie o jakiś błąd w systemie. Mozę ten plik jest uszkodzony.

« Odpowiedź #10 dnia: 16 Styczeń 2009, 23:52:59 »
chyba nie boo już w sumie 3 razy sciągałem windowsa i dalej to samo

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Styczeń 2009, 08:43:43 »
chyba nie boo już w sumie 3 razy sciągałem windowsa i dalej to samo

Zobacz jak u kumpla się będzie instalowało może i on się wciągnie.

« Odpowiedź #12 dnia: 17 Styczeń 2009, 11:23:23 »
Wiem że to nie oficjalne źródło, jednak ściągnij z torrenta. Ten protokół ma świetne sprawdzanie błędów, jeśli ściągniesz ISO to będzie prawidłowe. Mi jeszcze nigdy nie udało się ściągnąć ISO z HTTP poprawnie, no chyba że poćwiartowane jakimś archiwizerem.

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Styczeń 2009, 15:09:18 »
Wiem że to nie oficjalne źródło, jednak ściągnij z torrenta. Ten protokół ma świetne sprawdzanie błędów, jeśli ściągniesz ISO to będzie prawidłowe. Mi jeszcze nigdy nie udało się ściągnąć ISO z HTTP poprawnie, no chyba że poćwiartowane jakimś archiwizerem.

Ale jak mu się suma kontrolna zgadza z oryginałem to po co jeszcze raz ściągać?

« Odpowiedź #14 dnia: 27 Styczeń 2009, 01:55:31 »
ciekawa sprawa- spróbuj wypalić płytkę programem Power ISO
a jak można wiedzieć na jakich płytkach nagrywasz ?
(najlepiej plusy i dobrej firmy)