TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z Aero

Problem z Aero
« dnia: 24 Maj 2010, 21:31:09 »
Zacznę od tego że kiedy włączam komputer wyskakuje mi okienko z napisem "cannot find graphic card information" .
Nie sprawiało mi to do tej pory problemu . Ale od niedawna chciałem zmienić sobie styl paska zadań . Zmieniłem był ładny czarny i przezroczysty . Ale po restarcie już go nie było , był tylko standardowy niebieski . Teraz kiedy chce zmienić styl zmienia się tapeta ale explorer zostaje ten sam . Dowiedziałem się że to wina dwm.exe i żeby zainstalowac sterowniki . Mam kartę Radeon HD 3850 i tu moje pytanie . Co mam zrobić żebym mógł zmienić theme ? Które sterowniki zainstalować ? Jeżeli ktoś miał taki sam problem albo zna rozwiązanie to proszę o odpowiedz

Odp: Problem z Aero
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Maj 2010, 10:10:11 »
Witaj ,

Na początek co to jest dwm.exe :
What is dwm.exe ?

Tak . dwm.exe odpowiada za wygląd systemu .
Nie instalowałeś żadnych łatek żeby wgrywać niecertyfikowane style ?
Wgrywałeś jakieś niecertyfikowane style  ?
Masz problem ? Pomogę ! Śmiało pisać na gg 6669185

« Odpowiedź #2 dnia: 31 Maj 2010, 23:18:09 »
Nie instalowałem żadnych łatek . Mam oryginalnego windowsa 7 . Problem pojawił się kiedy zmieniłem kartę graficzną .. mam radka HD 3850 , Ściągnąłem najnowsze sterowniki ze strony ATI ale nie pomogło .  Kiedy w panelu sterowania -> Zmień kompozycje klikam "Kolor okna" wyskakuje mi ręczne zmienianie koloru okna tak jak w windows xp . Domyślam się że to żle bo na filmikach widziałem że w tym miejscu powinno być co innego .
Kiedy naciskam "Rozwiąż problemy z przezroczystością i efektami aero " wykrywa mi błąd "menedżer okien pulpitu jest wyłączony" i niby powinien się włączyć jednak się nie włącza ... 
"Zainstalowałem" sobie pare niestandardowych kompozycji żeby zobaczyć czy działają ale zmienia się tylko tapeta .

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Maj 2010, 23:29:28 »
niestety ale musisz trzasnac sobie formata

« Odpowiedź #4 dnia: 01 Czerwiec 2010, 10:06:04 »
Spróbuj odinstalować wszystkie sterowniki przeczyść dysk ccleanerem zrób restart kompa i zainstaluj sterowniki dla karty z windows update a później sprawdź czy działa aero.

« Odpowiedź #5 dnia: 01 Czerwiec 2010, 11:27:37 »
niestety ale musisz trzasnac sobie formata
format nie wchodzi w grę ponieważ nie mam płytki z windowsem a zainstalować innego nie mogę ze względu na internet .

« Odpowiedź #6 dnia: 01 Czerwiec 2010, 11:47:56 »
Wejdź w CMD z uprawnieniami administratora i wpisz net stop uxsms a potem net start uxsms
Masz problem ? Pomogę ! Śmiało pisać na gg 6669185

« Odpowiedź #7 dnia: 01 Czerwiec 2010, 19:20:23 »
Wejdź w CMD z uprawnieniami administratora i wpisz net stop uxsms a potem net start uxsms
Jak wejść z uprawnieniami administratora ?

« Odpowiedź #8 dnia: 01 Czerwiec 2010, 20:01:13 »
Jak wejść z uprawnieniami administratora ?
Klikasz na CMD prawym i na polecenie "uruchom jako Administrator"

« Odpowiedź #9 dnia: 01 Czerwiec 2010, 21:19:38 »
Pisałem już . menedżer okien pulpitu niby się włącza ale dalej go nie ma i aero nie działa . włączanie go przez cmd nic nie da

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Czerwiec 2010, 22:17:18 »
jak juz pisałem tylko format pomoze ci w tej sytuacji - mi pomogł :)