TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

BSOD przy przywracaniu systemu Acronisem

BSOD przy przywracaniu systemu Acronisem
« dnia: 07 Czerwiec 2010, 13:43:38 »
Mam w tej chwili bardzo duży problem i w ogóle nie wiem jak z niego wybrnąć.Mam założony Windows 7 Ultimate. Aby zaoszczędzić miejsca na dysku[HD 80GB + zewnętrzny 500GB],przy instalacji systemu podzieliłem dysk twardy na 2 partycje: 20,5GB - systemowa i pozostała ilość jako logiczna. Po zainstalowaniu podstawowych programów,zrobiłem programem Acronis Home 11 kopię partycji systemowej i utworzonej podczas instalacji systemu partycji boot[100MB]. Dzisiaj zostałem zmuszony do przywrócenia systemu i przy pomocy Acronisa przywróciłem obie partycje. Po restarcie ukazał mi się ekran z komunikatem,że muszę przywrocić bootloader z płyty instalacyjnej. Włożyłem dysk instalacyjny,zbootowałem z CD/DVD i po zaladowaniu plików i komunikacie"Starting system Windows" wyskoczył bluscreean STOP:0x0000001A(0x00041284,0x8D786001,0x00000225,0x85400000). Wiem,że ten komunikat dotyczy pamięci,więc przeprowadziłem test programem MamTest i nie wykrył on żadnych błędów. Zrestartowałem ponownie komputer z włożoną płytą instalacyjną i tym razem pojawiła mi się biała strzałka na czarnym ekranie i tak już trwa od pół godziny. Wcześniej próbowałem uruchomić przywrócić bootloadera z innej płyty, ale za każdym razem mam do wyboru albo BSOD albo strzałkę na czarnym ekranie. Podaję parametry komputera{nie najmocniejszy,ale do tej pory dawał sobie radę):
ASRock P4S61,Intel Pentium4 3000MHz,karty pamięci 2x512MB + 1x256MB.Zresetowałem też BIOS[AMIBios 2.5]. Już sam nie wiem co zrobić, liczę,że ktoś na Forum zna rozwiązanie mojego problemu(format raczej nie wchodzi w rachubę).Z góry THX.

Guest

Odp: BSOD przy przywracaniu systemu Acronisem
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Lipiec 2010, 22:24:26 »
Przywrócić system do ustawień fabrycznych systemu, nic innego nie zrobisz..