TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystaj±c ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przegl±darki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporz±dzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityk± prywatno¶ci oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Tryb u¶pienia a pokrywa...

Tryb u¶pienia a pokrywa...
« dnia: 25 Lipiec 2010, 11:58:46 »
Witam!
Mam problem z wł±czeniem trybu u¶pienia na swoim laptopie po zamknięciu pokrywy (monitora) - bez względu na sposób zasilania po prostu nic się nie dzieje. Mam Windowsa 7 Home Premium i ustawiłem w Opcjach Zasilania plan zrównoważony, oraz w nim w zaawansowanych "akcja zamknięcia pokrywy zasilanie bateryjne/podł±czony  U¦PIJ "; czy kto¶ wie, w czym leży problem? (dodam że kompa kupiłem przedwczoraj :D)
dzięki

Offline kamiton

• 1287
Odp: Tryb u¶pienia a pokrywa...
« OdpowiedĽ #1 dnia: 25 Lipiec 2010, 19:57:14 »
a po co zmieniałes ?skoro w domyslych akcjach zawsze przy zamknieciu panela przechodzi w tryb uspienia. jeszcze sie nie spotkałem by na nowo postawionym sytemie 7 na lapku sie tak nie działo

« OdpowiedĽ #2 dnia: 25 Lipiec 2010, 21:09:50 »
wła¶nie sęk w tym,że na pocz±tku - po zamknięciu - nic się nie działo (nie przechodził w stan u¶pienia) i niestety tak dalej jest, mimo że zmieniałem wszelkie możliwe opcje (czyt. na hibernacje, na zamknij), cokolwiek nie wybiorę, po zamknięciu NIC SIĘ NIE DZIEJE

« OdpowiedĽ #3 dnia: 25 Lipiec 2010, 21:45:56 »
Utwórz własny plan zasilania i spróbuj w nim zastosować ustawieni dla pokrywy laptopa.Sprawdz czy działa.

« OdpowiedĽ #4 dnia: 26 Lipiec 2010, 12:41:55 »
niestety - utworzyłem nowy plan zasilania, ustawiłem na "u¶pij" i dalej nic - żadnych zmian ;)

Guest

« OdpowiedĽ #5 dnia: 26 Lipiec 2010, 12:46:20 »
Jedynie co ci zostaje zrobić to kontakt z firm± gdzie kupowałe¶ laptopa. Oni na pewno co¶ z tym zrobi±

« OdpowiedĽ #6 dnia: 26 Lipiec 2010, 13:17:17 »
chyba tak zrobię, bo brakuje mi już pomysłów i cierpliwo¶ci (tego przede wszystkim :D); dzięki!!