TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Ponowna instalacja systemu

Ponowna instalacja systemu
« dnia: 06 Sierpień 2010, 15:13:41 »
Witam, niedawno zakupiłem laptopa HP Pavilion DV7 z zainstalowanym HP Windows 7 Home Premium x64. Jednak dziwnie mi spartycjonowali dyski, nie lubię mieć wszystkiego na jednej partycji a wiem że próby partycjonowania przy zainstalowanym już systemie kiepsko się kończą... Ale mam pewne obawy mianowicie czy po instalacji będę miał te dodatkowe programy od HP no ProtectSmart Hard Drive Protection (czy jakoś tak) a co najważniejsze czy będę mógł się połączyć przez WiFi z internetem lub skorzystać z Bluetooth, wydaje mi się że powinno być.
Nie miałem do czynienia z tzw. uszczęśliwianiem na siłę i nie zainstalowano mi programów w wersjach testowych itd. i Gdyby nie te dyski to bym się w ogóle nie zdecydował na reinstalację :(
Oczywiście naklejka z keyem jest na swoim miejscu ;) Kopie płytki dostałem od sprzedawcy no ale nie daje mi spokoju to wifi :D

Odp: Ponowna instalacja systemu
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Sierpień 2010, 16:13:41 »
Programy o których piszesz możesz ściągnąć ze strony producenta to samo jeżeli chodzi o sterowniki więc wszystko co trzeba masz pod ręką. Jeśli będziesz miał problem podaj model laptopa to wyślę ci link do sterowników itp. Wifi także powinno działać o ile znasz hasło do połączenia się z siecią.
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpień 2010, 16:15:12 wysłana przez robert79513 »

« Odpowiedź #2 dnia: 06 Sierpień 2010, 17:32:58 »
No hasło znam w końcu to mój router ;) Chodzi mi głównie o to czy po zainstalowaniu windowsa będę mogl się połączyć z siecią czy lepiej jeżeli od razu wyposażę się w komplet sterowników przed reinstalacja. Ale skoro ti HP Windows 7 to chyba te skromne dodatki od HP powinienem mieć od razu.

EDIT:
Chyba nie będzie problemow z legalnością systemu później, jeżeli wpiszę klucz z naklejki?
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpień 2010, 17:34:43 wysłana przez Jarek789 »

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Sierpień 2010, 17:55:24 »
Jaki masz dv7? Ja mam dv7-3130ew. Musisz sciagnac wszystkie sterowniki ze strony HP, bo prawie wszystkie (w tym wifi) beda potrzebne. Usuń wogole wszystkie partycje producenta, bo ich system chodzi jak muł. Potem zrob wlasne partycje i zainstaluj czysty system z plyty.

« Odpowiedź #4 dnia: 06 Sierpień 2010, 19:25:11 »
DV7 3145 ale czy ef czy ew to nie mam pojęcia, jak to sprawdzić??

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Sierpień 2010, 19:41:09 »
Na laptopie i pudełku jest napisane ;D EW jest z Core i3, a EF z Core i5. Zresztą nieważne ;D

Jakieś inne tez są ;D Tu masz sterowniki:
http://h20180.www2.hp.com/apps/Lookup?h_lang=pl&h_cc=pl&cc=pl&h_page=hpcom&lang=pl&h_client=S-A-R135-1&h_pagetype=s-002&h_query=dv7-3145&submit.x=0&submit.y=0
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpień 2010, 19:47:44 wysłana przez Madzia »

« Odpowiedź #6 dnia: 06 Sierpień 2010, 19:52:32 »
W sumie gdy instalowałem sterowniki do touchpada to wybrałem 3145ef i działa podobnie jak sterowniki do karty dźwiękowej... Ale zastanawia mnie teraz co innego czy ten windows cp dostalem na płycie to wyjdzie z tego nowa instalacja czy to tylko dysk RECOVERY, gdy wkładam ją do napędu jest opcja instaluj ale jest ryzyko że dostanę takie ustawienia jakie były przy zakupie... Sam już nei wiem, ze zwykłym PC nie miałem takich problemów xd

A na obudowie nic nie pisze ;) Musiałbym pudełka poszukać xd

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Sierpień 2010, 20:50:44 »
Jesli dali ci plyte recovery, to niestety ze swoim syfem :(
W moim podpisie - Download - Oryginalne PL RTM'y - Obrazy upnięte przez KilKr.
Nikt w nich nie grzebal. Obrazy z MSDN i Technet, udostepnione przez Microsoft.
Nagrywasz obraz na plyte i instalujesz ;D

« Odpowiedź #8 dnia: 06 Sierpień 2010, 22:53:38 »
Istnieje tylko 1 sposób by sie o tym przekonać :D Niech no tylko ściągnę sterowniki ;p

Guest

« Odpowiedź #9 dnia: 07 Sierpień 2010, 19:49:00 »
Trudno nie zauważyć. Mam HP, na płycie masz całą wersje systemu jaką dostałeś od serwisu przy pierwszym uruchomieniu systemu, żadnych sterowników nie będziesz musiał instalować będą już po instalacji i wszystkie programy te będą. Pozdro ;)

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Sierpień 2010, 19:51:35 »
I w tym jest cala lipa, bo kiedys dawali plyte z czystym windowsem ;D

« Odpowiedź #11 dnia: 09 Sierpień 2010, 10:02:17 »
Sterowniki w razie co ściąglem ale i tak odkładam ta instalacje w czasie ^^ Najważniejsze czy będę mogl po swojemu spartycjonować dyski, reszta mi nie przeszkadza ;)

Guest

« Odpowiedź #12 dnia: 09 Sierpień 2010, 14:14:06 »
Najważniejsze czy będę mogl po swojemu spartycjonować dyski

W czasie instalacji systemu z kopii, raczej nie  :-\

« Odpowiedź #13 dnia: 09 Sierpień 2010, 15:01:33 »
Sterowniki w razie co ściąglem ale i tak odkładam ta instalacje w czasie ^^ Najważniejsze czy będę mogl po swojemu spartycjonować dyski, reszta mi nie przeszkadza ;)

Tylko czysta instalacja jeśli chcesz partycjonować ;) Chociaż można spróbować partycjonowania pod Windows za pomocą Zarządzania dysków bez konieczności instalacji systemu od nowa, ale jeśli masz oryginalny system z tymi wszystkimi dodatkami które nikomu nie potrzebne to zalecam format.

« Odpowiedź #14 dnia: 09 Sierpień 2010, 19:00:55 »
Prawdę mówiąc już nie wiem co mam robić :(