TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

windows 7 home prem a win7 ultimate

windows 7 home prem a win7 ultimate
« dnia: 10 Sierpień 2010, 10:33:05 »
W skrocie opisze sytuacje. Komputer kupilem w grudniu. Laptop jest firmy HP - mial oryginalnie wgrany system win7 home premium. po malych problemach - bylem zmuszony do instalacji win7 ultimate.
Czy to normalne ze partycja ( w moim przypadku D) zniknela? wczesniej na "D" mialem recover - teraz tego nie mam , czy musze to jakos osobno wykonac? Nastepne pytanie skad moge wziac teraz mojego win home premium - dodam , ze klucz do win mam przyklejony na laptopie. Dodam rowniez ze przy oryginalnym systemie ktory byl zainstalowany od nowosci bylo duzo programow "HP".
i ostatnie pytanie - jakim dobrym programem moge odzykac dane po formacie? Wiem, ze temat dosc duzo razy byl opisywany, ale potrzebuje odzyskac okolo 5GB danych - czy istnieje w ogole taka mozliwosc ??
z gory dziekuje za pomoc

Guest

Odp: windows 7 home prem a win7 ultimate
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Sierpień 2010, 10:59:50 »
i ostatnie pytanie - jakim dobrym programem moge odzykac dane po formacie? Wiem, ze temat dosc duzo razy byl opisywany, ale potrzebuje odzyskac okolo 5GB danych - czy istnieje w ogole taka mozliwosc ??

EasyRecovery (do ściągnięcia z netu - w wersji trialowej), ale po formacie jest różnie

WAŻNE..!!! jeśli masz jeszcze jakieś nadzieje:

Odzyskiwanie danych przebiegnie skuteczniej, gdy zastosujesz się do następujących porad:

* w przypadku utraty ważnych informacji NIE wolno dokonywać operacji zapisu (np.: instalacja dodatkowego
oprogramowania, defragmentacja dysku twardego) jakichkolwiek plików na feralnym nośniku;
* nie należy stosować oprogramowania typu scandisk, NDD czy chkdsk, gdyż przez to uczynić odzyskiwanie danych trudniejszym;
* w żadnym wypadku nie należy samodzielnie otwierać napędów;
* najlepiej wyłączyć komputer (nie zamykając systemu lecz przez odcięcie dopływu prądu);

Czy to normalne ze partycja ( w moim przypadku D) zniknela? wczesniej na "D" mialem recover - teraz tego nie mam , czy musze to jakos osobno wykonac?

Dysk został sformatowany, więc wszystko z niego usunięte, system który zainstalowałeś nie posiadał partycji Recovery
Partycji nie możesz zainstalować mozesz ją chyba jakoś odzyskać.

« Odpowiedź #2 dnia: 10 Sierpień 2010, 21:58:19 »
a skad wziac teraz oryginalnego win 7 ?? dzwonilem dzisiaj do HP do Warszawy lecz oni stwierdzili ze laptop nie zostal zakupiony w PL i nie mam mozliwosci uzyskac oryginalnego oprogramowania - zasugerowali kupno nowego systemu - co dla mnie jest nieporozumieniem.
Chcialem jeszcze zapytac czy wersja ULTIMATE jest lepsza od HOME PREMIUM ?

Guest

« Odpowiedź #3 dnia: 10 Sierpień 2010, 22:11:24 »
a skad wziac teraz oryginalnego win 7 ??
Ze sklepu ;]

dzwonilem dzisiaj do HP do Warszawy lecz oni stwierdzili ze laptop nie zostal zakupiony w PL i nie mam mozliwosci uzyskac oryginalnego oprogramowania - zasugerowali kupno nowego systemu - co dla mnie jest nieporozumieniem.

Nie dzwoń do nich tylko idz tam gdzie kupiłeś kompa, powiesz że dysk partycji Recovery ci znikł, oni wyślą go i wróci jak nowy

wersja systemu Ultimate jest lepsza masz więcej funkcji.
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpień 2010, 22:16:02 wysłana przez kamo_92 »

« Odpowiedź #4 dnia: 11 Sierpień 2010, 08:59:20 »
a skad wziac teraz oryginalnego win 7 ?? dzwonilem dzisiaj do HP do Warszawy lecz oni stwierdzili ze laptop nie zostal zakupiony w PL i nie mam mozliwosci uzyskac oryginalnego oprogramowania - zasugerowali kupno nowego systemu - co dla mnie jest nieporozumieniem.

System możesz ściągnąć z naszej stronki za darmo i aktywować go kluczem z naklejki na systemach firmowych od hp i innych jest wkomponowanych dużo programów które spowalniają pracę systemu. Więcej info na PW ;)