TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z instalacja aktualizacji i automatycznej konfiguracji systemu

Witam! jestem uzytkownikiem windows 7 od jakiegos pol roku, wcale nie jest taki straszny, latwo sie przestawilam. Wszystko dzialalo bez zarzutow na moim laptopie az do teraz.
Sciagnela sie chyba jakas aktualizacja, i teraz za kazdym razem przy wylaczaniu laptopa ta aktualizacja probuje sie zainstalowac ale chyba jej nie wychodzi, a potem przy wlaczaniu laptopa, trwa za kazdym razem konfiguracja ustawien ktora za kazdym razem zakonczona jest niepowodzeniem, trwa to strasznie dlugoo zanim wejdzie do systemu, przez co system zamiast wlaczac sie szybko, musze czekac od 5-10 minut;/ denerwuje mnie to strasznie i niewiem zupelnie jak tego problemu sie pozbyc, co jest przyczyna jak to rozwiazac? Windows jest oczywiscie orginanlny firmowo wgrywany przez acera. Prosze o pomoc osoby znajace sie na sprawch win7

Odp: Problem z instalacja aktualizacji i automatycznej konfiguracji systemu
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Październik 2010, 11:18:59 »
Wg mnie możesz spróbować przywracania systemu link do instrukcji:
http://www.tricks.com.pl/przywracanie-systemu-windows-7/

« Odpowiedź #2 dnia: 02 Październik 2010, 13:59:05 »
ja mam ten sam problem.
mam nadzieję, że ktoś coś doradzi. :)

« Odpowiedź #3 dnia: 02 Październik 2010, 14:10:36 »
Niestety przwyracanie systemu pomoglo ale zaledwie na 5 minut. po 5 minutach ponownie pojawil sie alert przy przycisku ZAMKNIJ (system) i sprawa wrocila do tego samego pkt wyjscia,
Prosze ktokolwiek wie jak to naprawic jak usunac bledna aktualizacje niech pomoze!!!

« Odpowiedź #4 dnia: 02 Październik 2010, 15:04:09 »
Usunąć ją można łatwo. Przywróć system jeszcze raz później wejdź w Start, Wszystkie programy, Windows Update, kliknij na ...ważna aktualizacja jest dostępna (gdzie kropki liczba dostępnych aktualizacji). Zobaczysz listę aktualizacji do zainstalowania któraś z nich stwarza problemy. Wystarczy kliknąć jedną z nich prawym przyciskiem myszy i wybrać ukryj, zrób tak z wszystkimi które się wyświetlają i kliknij ok na dole okna. Problem powinien zniknąć.

« Odpowiedź #5 dnia: 02 Październik 2010, 17:15:31 »
jak narazie zniknal:D Dziekuje!!!!

« Odpowiedź #6 dnia: 26 Marzec 2011, 10:52:35 »
A co w przypadku gdy ktoś ma podobny problem, tj. jakaś aktualizacja wisi, a nie może zrobić przywracania systemu?

Czy jest możliwość usunięcia takiej aktualizacji, aby system przy każdym uruchomieniu nie próbował jej instalować, trzy razy się restartował i na koniec wyświetlał komunikat o niepowodzeniu?