TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

robienie partycji . znikneło 35 gb :/

robienie partycji . znikneło 35 gb :/
« dnia: 11 Listopad 2010, 18:54:51 »
Witam!
mam następujący problem: otóż wczoraj stwierdziłem że chce sobie przerzucić ok 50gb z dysku c na dysk d. te 50gb oddzieliłem za pomocą Mój komputer/zarządzaj/...
poszło bez problemu i powstał mi nowy dysk E. następnie za pomocą Paragon Partition Manager zacząłem łączyć dysk D i E.... szło to bardzo wolno i było późno już wiec komputer zostawiłem włączony (zaznaczyłem tylko w programie żeby się wyłączył połączeniu partycji. dzisiaj rano wstaje i te 50gb z dysku e wyparowało. ani nie zostało dodane do d ani nic:/  tzn powstał nowy dysk o rozmiarze 16 gb który był nieprzydzielony czy coś takiego.... w każdym razie zrobiłem z niego dysk g. i cały czas jak by nie patrzeć brakuje 35 gb:/ co mam teraz zrobić? żeby te 50gb odzyskać? na innym forum wyczytałem żeby spróbować naprawić to ubuntem a następnie Acronis Disk Director Suite. co o tym myślicie? może ktoś ma jakiś lepszy i prostszy i przede wszystkim pewny sposób? mam windowsa 7 64bit z góry dzięki za odpowiedz

p.s. aha i czytałem na furum rózne tematu ale żaden mi nie pomógł
« Ostatnia zmiana: 11 Listopad 2010, 18:57:52 wysłana przez gregor87 »

Odp: robienie partycji . znikneło 35 gb :/
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Styczeń 2011, 07:15:41 »
ciezka sprawa bo nie wykrywa ci tego musisz przylukac sobie jakis programik do dysku a jak nie to reinstal systemu/// tak na pocieszenie zawsze pomaga xD ;D

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Styczeń 2011, 09:53:47 »
jezeli oddzieliłes obszar dysku z partycji systemowej ,gdzie wczesniej juz dzieliłes dysk na partycje i utworzyłes dysk systemowy i logiczny bo na to wygląda a teraz z partycji systemowej z poziomu systemu chcesz przypisac oddzielne dyski widziane przez system jako jednosc to niestety ale nie uda sie bez problemów ani bez straty danych - ja w przypadku utraty tylko tych kilku gb skakałbym do góry - ciesz sie ze nie straciłes dysku logicznego do ktorego chciałes przypisac wydzielony obszar z dysku systemowego. NIE MA NA TO RADY - nawet ubuntu ani inna dystrybucja linuxa ci teraz tego nie przypisze - moze jedynie odzyskac utracony obszar ktory mozesz przypisac z powrotem do dysku systemowego. Jedynym wyjsciem teraz bedzie zgrac dane na np. dysk przenosny i format całkowity dysku i ponowne tworzenie partycji.

Offline tomeh

• 191
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Styczeń 2011, 12:06:18 »
Partycja zawsze zajmuje też coś dysku, ale nie aż tyle, to był dziwny podział i zniknięcie miejsca
Serwis ToTemat. Artykuły na różne tematy.