Witam,
posiadam laptopa Acer Aspire 7552G z zainstalowanym oryginalnym systemem Win7 Home Premium. Dziś po normalnym włączeniu komputera, chwilowym użytkowaniu, gdzie zaznaczam nie byłem połączony z siecią ani nie odpalałem żadnych podejrzanych plików a program antywirusowy również posiadam i system się zaciął. Wyłączyłem go i po ponownym uruchomieniu system bootuje się, śmiga mi przed oczami blue screen i uruchamia się ponownie.
Próbowałem uruchamiać Recovery od Acera ale nie działa mimo tego, że jest aktywowane w Biosie, skrót ALT+F10 nie działa. Zanim pójdę do salonu komputronika i opierdzielę kogoś za to recovery to chciałbym się zapytać czy mogę sobie jakoś poradzić z tym problemem. Zaznaczam, że Windowsowy system odzyskiwania systemu włącza się, pokazuje się tapeta, kursor no i to by było na tyle, mogę co najwyżej polatać myszką po ekranie. To samo dzieje się przy użyciu Recovery Disc dla Win7 x64 jak i również przy wybraniu opcji Repair your system przy zbootowanej płycie instalacyjnej Win7.
Komunikat: Uruchomienie systemu nie powiodło się. Komputer prosi o wybranie opcji między Normalne Uruchomienie Windows, a Uruchomieniem narzędzia do naprawy systemu podczas uruchamiania. Dodatkowo jak wybiorę normalne uruchamianie to się resetuje komputer, a jak narzędzie to jak opisałem wyżej.
Ani systemowe narzędzie naprawy się nie włącza, ani to z płyty recovery, ani to z płyty instalacyjnej, którą mam od peceta. Przy każdej z tych opcji, ładuje się tło, kursor i to by było na tyle. Jedynie przy płycie Recovery od Microsoftu pyta się o język, a po kliknięciu NEXT chwilę się ładuje i na tym koniec.
Jak na razie włączyłem tryb awaryjny i trwa ładowanie sterowników, zatrzymuje się na:
" Załadowano: \Windows\system32\DRIVERS\AtiPcie.sys ", chwilę stoi no i restart.
Jak zatrzymałem Blue Screena to wygląda on tak:
Z góry dziękuję za pomoc.