TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z przesuwanie okien

Problem z przesuwanie okien
« dnia: 27 Styczeń 2011, 21:53:28 »
Witam.
Problem polega na tym że przy przesuwaniu okna, widać tylko jego kontury, natomias okno przeskakuje w dane miejsce dopiero jak "puszcze myszkę". Wygląda to tak: http://ifotos.pl/img/Beztytulu_hhhxqnr.jpg   Oczywiście nie jest to duży problem, ale zapłaciłem za oprogramowanie, dlatego chce by działało jak należy.

Żeby nie robić drugiego wątku to kolejnym problemem jest zacinający sie pasek zadań. Chodzi o to że mam włączone auto ukrywanie. Normalne, pasek się "płynnie pokazuje i chowa" jednak po włączeniu PS CS4, CS5, Battlefield 2, lub po zmianie tapety, pasek sie przycina, czyli nie wysuwa się płynnie, tylko po prostu pojawia. Wylogowanie załatwaia sprawę.
Sądzę że problem tkwi w kompozycji Aero której używam.
Jeśli wie ktoś jak to rozwiązać prosze o pomoc. Dziękuje.

Offline kamiton

• 1287
Odp: Problem z przesuwanie okien
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Styczeń 2011, 22:38:14 »
jak na moje oko to w tym komputerku zdecydowanie brakuje pamięci - 1gb to zdecydowanie za mało

« Odpowiedź #2 dnia: 27 Styczeń 2011, 23:04:29 »
Pamięć nic do tego nie ma. Dodam że tydzień temu miałem jeszcze 2 GB, ale 1 padł, nie wiem dlaczego, może kiepska firma, a problem był.

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Styczeń 2011, 00:08:15 »
jak na moje drugie oko to panuje konflikt graficzny hehe - stery od grafiki odpowiednie ?

« Odpowiedź #4 dnia: 28 Styczeń 2011, 00:31:41 »
Wszystkie programy, sterowniki są na bieżąco aktualizowane. Według mnie wina stoi po stronie kompozycji.

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Styczeń 2011, 01:09:13 »
a co to za kompozycja ?

« Odpowiedź #6 dnia: 28 Styczeń 2011, 01:35:43 »
No standard: Aero

« Odpowiedź #7 dnia: 28 Styczeń 2011, 19:04:00 »
Jeśli chodzi o pierwszy "problem" to wchodzisz do "Panelu sterowania", dalej do "Informacje wydajności i narzędzia". Z lewej strony klikasz na "Dopasuj efekty wizualne". W zakładce "Efekty wizualne" zaznacz "Pokaż zawartość okna podczas przeciągania".