TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

płyta główna a windows 7

płyta główna a windows 7
« dnia: 31 Styczeń 2011, 21:23:12 »
Witam,

Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na ten temat więc pisze tutaj. Mam płytę Asus`a P5GD2-X i chciałbym się dowiedzieć czy jest kompatybilna z Windowsem 7, zainstalowałem i mam małe trudności z działaniem tego systemu... Mam wersję 32bitową, płyta jest kompatybilna z 64bit, czy może wersja 64bitowa była by lepsza?

dzięki za odpowiedź...

Odp: płyta główna a windows 7
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Styczeń 2011, 21:28:57 »
Raczej powinna być kompatybilna bo za stara nie jest podaj dokładnie parametry komputera i jakie masz problemy.

« Odpowiedź #2 dnia: 31 Styczeń 2011, 21:37:38 »
1GB ram, pentium 4 2,8GHz, ogólnie w tej klasyfikacji ma 3,3
a problem mam dość dziwny a zarazem śmieszny, nie mogę zainstalować sterownika karty dźwiękowej (HD audio), gdzie na innych komputerach instalowałem siódemkę i sam wgrywał sterowniki bez względu czy było HD audio czy nie :/
Dodam, że instalowałem już chyba wszystko od kodeków realteka przez Cmedia ( tylko te Cmedia wywalał błąd że jest niekompatybilne z 7 a innych znaleźć nie mogę) nawet instalacja Microsoft_UAA_Bus_Driver nie pomaga.
« Ostatnia zmiana: 31 Styczeń 2011, 21:39:19 wysłana przez Niedziel »

« Odpowiedź #3 dnia: 31 Styczeń 2011, 21:58:08 »
Twoja karta dźwiękowa C-Media High Definition Audio próbowałeś sterowników z windows vista? O windows 7 x64 zapomnij przy tym sprzęcie ;)

« Odpowiedź #4 dnia: 31 Styczeń 2011, 23:28:33 »
Próbowałem, pokazywało się jedynie że nie mam podłączonego 'sprzętu'. W menadżerze urządzeń jest "Urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio" ale z żółtym trójkącikiem, we właściwościach jedyne co jest napisane to "Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)"
I nie wiem już kompletnie co z tym fantem zrobić, chyba przeinstaluje na XP :(