Witam.
Od długiego czasu borykam się z uciążliwym problemem. Mój laptop- Acer Aspire 5820TG z system Windows 7 Ultimate 64bit zawiesza się. Najczęściej podczas, gdy go nie używam, klapa jest zamknięta, a na laptop w tym czasie pobiera jakieś pliki bądź pracuje bezczynnie. Uprzedzając pytania- nie jest wtedy w stanie hibernacji. Następuje to jakoś po pół godziny, godzinie od mojego odejścia od komputera. Zdarza się to też, że podczas czynnej pracy na nim. Ekran 'zamarza', dysk przestaje pracować, a wiatrak chłodzi w takim samym stadium jak robił to sekundę przed zawieszeniem się. Jest identycznie, podczas sytuacji pierwszej, gdy podnoszę klapę monitora. Zauważyłem, że dzieje się to po aktualizacjach systemu Windows. Próbowałem odinstalować te, które wydały mi się zaszkodzić komputerowi, ale dziwnym trafem akurat tych nie dało się usunąć. Ten problem nawiedza mnie od samego kupna laptopa, czyli około 4 miesięcy. Czasami jego stan wraca do normy po jakieś aktualizacji, ale ile można czekać i sprawdzać, która aktualizacja będzie w stanie razem z jego poprawnym działaniem naprawić twoje zszargane nerwy. Bazuje ciągle na ty samych programach na komputerze stacjonarnym jak i na laptopie, wiec sądzę, że to nie jest ich wina.
Jeśli ktoś byłby w stanie mi pomóc, miał ten sam problem lub wie jak to naprawić będę naprawdę bardzo, bardzo wdzięczny.
Specyfikacja komponentów:
Acer Aspire 5820TG
Intel Core i5 450M 2.4Ghz
ATI mobility radeon 5650HD
4GB RAM DDR3
500GB HDD
Przepraszam, umieściłem temat w niewłaściwym miejscu. Proszę moderatora o przeniesienie go do właściwego działu.